Kako da očistite svoje slušalice

Učinite da zvuče bolje i traju duže

Kao i sve druge stvari koje nosite na sebi, i slušalice se uprljaju. One kao da su magnet za sve i svašta, od voska u ušima do ostataka pamuka i prašine – a prljavština je više nego odvratna. Ona može da utiče na rad vaših slušalica ili čak dovede do prevremenog kvarenja.

Prljavština može da priguši zvuk koji dolazi sa drajvera u slušalicama (onaj deo sa dijafragmom koji proizvodi zvuk) i dovede do trajnog oštećenja. Takođe, ulje sa vaše kože može da utiče na promenu boje plastičnih i gumenih delova koji mogu čak i da se raspadnu nakon dužeg perioda bez čišćenja.

Slušalice su donekle potrošna roba. Kad tad, one će se raspasti od redovne upotrebe. Ali uz jednostavno održavanje, možete da produžite životni vek svojim slušalicama. Preporučljivo je da ih čistite jednom mesečno.
Vodite računa da ih izvučete iz uređaja pre nego što počnete da ih čistite, i isključite one koje rade na baterije. A zatim pratite instrukcije navedene ispod.

Šta vam je potrebno

Trebaće vam spajalica i pamučni štapići za uši da očistite slušalice (one koje idu u uvo). Isti „alati“ će vam pomoći da doprete do svih zabačenih kutaka i delova na većim kućnim/studijskim slušalicama koje se stavljaju preko ušiju. Mekana, čista četkica za zube će vam takođe biti od koristi.

Preporučuje se da koristite i neparfemisane vlažne maramice, ali vodite računa da nemaju alkohola u sebi. Ili možete da koristite i krpu sa toplom vodom i kap-dve sapuna ili blagog deterdženta. U nekim slučajevima možda će vam trebati alkohol ili hidrogen peroksid.
Trebaće vam i druga krpa da prebrišete slušalice kad završite sa čišćenjem. Koristite krpu od tkanine koja neće na slušalicama ostaviti vlakna ili prašinu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde