BMW predstavlja ConnectedRide pametne naočare

Ne morate imati BMW motocikl da biste koristili ove naočare, one su praktične i impresioniraće vas svojim pametnim dizajnom koji su kreirali motociklisti za motocikliste. Ove pametne naočare se povezuju na smartfon preko Bluetootha i aplikacije i prikazuju informacije na staklima naočara putem head-up displeja.

Iako nudi gomilu informacija koje su uglavnom irelevantne (kome treba aplikacija da mu kaže u kojoj je brzini), neke od informacija koje vam se prikazuju pred očima su zaista korisne, naročito GPS navigacija, trenutna brzina i dozvoljena brzina u mestu gde se nalazite. Kada se vozite u stranoj zemlji ili nepoznatom okruženju, ove naočare će vam definitivno obezbediti bezbedniju vožnju.

Jedna od mana je to što baterija traje samo deset sati, pa ako planirate celodnevn uživanje u sedištu motocikla, trebaće vam kutija za motor pod ključem sa USB portom dok pravite pit stop pauzu za odlazak do toaleta. Tih dodatnih petnaestak minuta punjenja bi trebalo da vam omoguće dodatnih par sati korišćenja, ali čudna je pomisao da bi naočare jednog dana mogle da vam izazovu anksioznost zbog dometa.

GLOSA: ConnectedRide pametne naočare nisu baš ultratanke, ali su dizajnirane za udobno nošenje ispod kacige tokom dugih vožnji.

Naočare dolaze u jednoj boji (antracit), ali svaki par dolazi sa dva seta stakala (1x zatamljena i 1x 85% providna stakla) i dostupne su u dve veličine (M i L) a možete da im stavite i različite nosne jastučiće. Takođe su dizajnirane da idu uz različite vrste kaciga.

Projekciju možete da pozicionirate kako želite a podešavanja možete odabrati pre vožnje preko mobilne aplikacije, a ako vozite moderni BMW motocikl, možete to da odradite i tokom vožnje koristeći multikontroler na ručkama motocikla.

BMW Motorrad takođe daje i dva seta sertifikovanih UVA/UVB stakala uz okvir. Jedan set stakala je 85% transparentan i može se koristiti naročito sa kacigama koje imaju integrisani sunčani vizir. Drugi set su zatamljena stakla koja pretvaraju ove pametne naočare u savršeni par sunčanih naočara. Za ljude koji nose naočare, tu je i RX adapter (dioptrije +/- 4,5).

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Posle YARIS CROSS još jedan potpuno novi model...

Potpuno nova Toyota Corolla Cross u najprodavaniju gamu...

JEANNEAU CAP CAMARAT 7.5 CC/WA – Novi motorni...

Linija Cap Camarat se proširuje dolaskom dva redizajnirana...

Salomon S/PRO – Ova pancerica će od marginalnog...

Potpuno nova S/PRO pancerica je rezultat metodičkog redizajna...

Toyota započinje proizvodnju druge generacije modula gorivnih ćelija...

Od januara 2022. Toyota će započeti proizvodnju modula...

Prvi Aston Martin motocikl

Slavni Britanski automobilski brend po prvi put zalazi...

U POTRAZI ZA BLAGOM – BMW ’02

Jedan od najtraženijih „vintage" automobila na svetu, pravi...

SEGWAY HIBRIDNA VOZILA – FUGLEMAN, VILLAIN I SNARLER

Nova SEGWAY linija obuhvata modele FUGLEMAN (terenska/rekreativna vožnja),...

MULTIFUNKCIONALNI NAVIGACIONI EKRANI – RAYMARINE AXIOM +

Naslednik nagrađivane Raymarine Axiom linije multifunkcionalnih ekrana, Axiom+...

Nova Porsche baterija ima autonomiju od skoro 1300...

Porsche je dugo bio poznat po elegantnim, sportskim...

E-Ducato, novi model brenda Fiat Professional: „100% Ducato,...

E-Ducato je rezultat dugotrajne serije merenja i testova,...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Ne morate imati BMW motocikl da biste koristili ove naočare, one su praktične i impresioniraće vas svojim pametnim dizajnom koji su kreirali motociklisti za motocikliste. Ove pametne naočare se povezuju na smartfon preko Bluetootha i aplikacije i prikazuju informacije na staklima naočara putem head-up displeja. Iako nudi gomilu informacija koje su uglavnom irelevantne (kome treba aplikacija da mu kaže u kojoj je brzini), neke od informacija koje vam se prikazuju pred očima su zaista korisne, naročito GPS navigacija, trenutna brzina i dozvoljena brzina u mestu gde se nalazite. Kada se vozite u stranoj zemlji ili nepoznatom okruženju, ove naočare će vam definitivno obezbediti bezbedniju vožnju. Jedna od mana je to što baterija traje samo deset sati, pa ako planirate celodnevn uživanje u sedištu motocikla, trebaće vam kutija za motor pod ključem sa USB portom dok pravite pit stop pauzu za odlazak do toaleta. Tih dodatnih petnaestak minuta punjenja bi trebalo da vam omoguće dodatnih par sati korišćenja, ali čudna je pomisao da bi naočare jednog dana mogle da vam izazovu anksioznost zbog dometa. GLOSA: ConnectedRide pametne naočare nisu baš ultratanke, ali su dizajnirane za udobno nošenje ispod kacige tokom dugih vožnji. Naočare dolaze u jednoj boji (antracit), ali svaki par dolazi sa dva seta stakala (1x zatamljena i 1x 85% providna stakla) i dostupne su u dve veličine (M i L) a možete da im stavite i različite nosne jastučiće. Takođe su dizajnirane da idu uz različite vrste kaciga. Projekciju možete da pozicionirate kako želite a podešavanja možete odabrati pre vožnje preko mobilne aplikacije, a ako vozite moderni BMW motocikl, možete to da odradite i tokom vožnje koristeći multikontroler na ručkama motocikla. BMW Motorrad takođe daje i dva seta sertifikovanih UVA/UVB stakala uz okvir. Jedan set stakala je 85% transparentan i može se koristiti naročito sa kacigama koje imaju integrisani sunčani vizir. Drugi set su zatamljena stakla koja pretvaraju ove pametne naočare u savršeni par sunčanih naočara. Za ljude koji nose naočare, tu je i RX adapter (dioptrije +/- 4,5).