BMW predstavlja ConnectedRide pametne naočare

Ne morate imati BMW motocikl da biste koristili ove naočare, one su praktične i impresioniraće vas svojim pametnim dizajnom koji su kreirali motociklisti za motocikliste. Ove pametne naočare se povezuju na smartfon preko Bluetootha i aplikacije i prikazuju informacije na staklima naočara putem head-up displeja.

Iako nudi gomilu informacija koje su uglavnom irelevantne (kome treba aplikacija da mu kaže u kojoj je brzini), neke od informacija koje vam se prikazuju pred očima su zaista korisne, naročito GPS navigacija, trenutna brzina i dozvoljena brzina u mestu gde se nalazite. Kada se vozite u stranoj zemlji ili nepoznatom okruženju, ove naočare će vam definitivno obezbediti bezbedniju vožnju.

Jedna od mana je to što baterija traje samo deset sati, pa ako planirate celodnevn uživanje u sedištu motocikla, trebaće vam kutija za motor pod ključem sa USB portom dok pravite pit stop pauzu za odlazak do toaleta. Tih dodatnih petnaestak minuta punjenja bi trebalo da vam omoguće dodatnih par sati korišćenja, ali čudna je pomisao da bi naočare jednog dana mogle da vam izazovu anksioznost zbog dometa.

GLOSA: ConnectedRide pametne naočare nisu baš ultratanke, ali su dizajnirane za udobno nošenje ispod kacige tokom dugih vožnji.

Naočare dolaze u jednoj boji (antracit), ali svaki par dolazi sa dva seta stakala (1x zatamljena i 1x 85% providna stakla) i dostupne su u dve veličine (M i L) a možete da im stavite i različite nosne jastučiće. Takođe su dizajnirane da idu uz različite vrste kaciga.

Projekciju možete da pozicionirate kako želite a podešavanja možete odabrati pre vožnje preko mobilne aplikacije, a ako vozite moderni BMW motocikl, možete to da odradite i tokom vožnje koristeći multikontroler na ručkama motocikla.

BMW Motorrad takođe daje i dva seta sertifikovanih UVA/UVB stakala uz okvir. Jedan set stakala je 85% transparentan i može se koristiti naročito sa kacigama koje imaju integrisani sunčani vizir. Drugi set su zatamljena stakla koja pretvaraju ove pametne naočare u savršeni par sunčanih naočara. Za ljude koji nose naočare, tu je i RX adapter (dioptrije +/- 4,5).

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su...
Ne morate imati BMW motocikl da biste koristili ove naočare, one su praktične i impresioniraće vas svojim pametnim dizajnom koji su kreirali motociklisti za motocikliste. Ove pametne naočare se povezuju na smartfon preko Bluetootha i aplikacije i prikazuju informacije na staklima naočara putem head-up displeja. Iako nudi gomilu informacija koje su uglavnom irelevantne (kome treba aplikacija da mu kaže u kojoj je brzini), neke od informacija koje vam se prikazuju pred očima su zaista korisne, naročito GPS navigacija, trenutna brzina i dozvoljena brzina u mestu gde se nalazite. Kada se vozite u stranoj zemlji ili nepoznatom okruženju, ove naočare će vam definitivno obezbediti bezbedniju vožnju. Jedna od mana je to što baterija traje samo deset sati, pa ako planirate celodnevn uživanje u sedištu motocikla, trebaće vam kutija za motor pod ključem sa USB portom dok pravite pit stop pauzu za odlazak do toaleta. Tih dodatnih petnaestak minuta punjenja bi trebalo da vam omoguće dodatnih par sati korišćenja, ali čudna je pomisao da bi naočare jednog dana mogle da vam izazovu anksioznost zbog dometa. GLOSA: ConnectedRide pametne naočare nisu baš ultratanke, ali su dizajnirane za udobno nošenje ispod kacige tokom dugih vožnji. Naočare dolaze u jednoj boji (antracit), ali svaki par dolazi sa dva seta stakala (1x zatamljena i 1x 85% providna stakla) i dostupne su u dve veličine (M i L) a možete da im stavite i različite nosne jastučiće. Takođe su dizajnirane da idu uz različite vrste kaciga. Projekciju možete da pozicionirate kako želite a podešavanja možete odabrati pre vožnje preko mobilne aplikacije, a ako vozite moderni BMW motocikl, možete to da odradite i tokom vožnje koristeći multikontroler na ručkama motocikla. BMW Motorrad takođe daje i dva seta sertifikovanih UVA/UVB stakala uz okvir. Jedan set stakala je 85% transparentan i može se koristiti naročito sa kacigama koje imaju integrisani sunčani vizir. Drugi set su zatamljena stakla koja pretvaraju ove pametne naočare u savršeni par sunčanih naočara. Za ljude koji nose naočare, tu je i RX adapter (dioptrije +/- 4,5).