Toyota Srbija predstavila GR Supru 2.0 i C-HR 2.0 Hybrid

Pandemija COVID-19 promenila je puno toga, a u svetu auto-industrije to se posebno odrazilo na planove za lansiranje noviteta.

Odloženi su sajmovi i brojne promocije, a ta prinudna pauza u Srbiji je prekinuta predstavljanjem dva izuzetna automobila – perjanicama Toyotine sportske i lifestyle ponude – najnovijim verzijama modela GR Supra i C-HR.

GR Supra stigla je na tržište prošle godine, s trolitarskim rednim motorom maksimalne snage 340 “konja”.

Peta generacija ujedno je i prvi globalni model Toyota Gazoo Racinga, koji se kao sportsko odeljenje japanskog proizvođača istakao brojnim pobedama i titulama u najzahtevnijim disciplinama auto-sporta.

Novitet za ovu godinu je verzija 2.0, od koje se pre svega očekivalo da GR Supru pristupačnijom cenom približi kupcima sportskih kupea tradicionalne koncepcije motor napred – pogon nazad.

Ono što najviše impresionira kod GR Supre 2.0 jeste idealan balans vozila koji je identičan postignutom kod verzije 3.0.

Uprkos manjoj masi od bezmalo 100 kg, koja je i jedan od razloga što se nije previše izgubilo na performansama, raspored opterećenja na osovinama ostao je idealnih 50:50.

Na srpskom tržištu dostupne su dve veoma bogato opremljene verzije Icon i Sport.

GR Supra 2.0 Icon košta 58.400 EUR, dok je cena za varijantu Sport, s adaptivnim sistemom oslanjanja, aktivnim diferencijalom i kočnicama većeg kapaciteta, 60.900 EUR.

Nakon više od 400.000 prodatih primeraka, C-HR je osvežen, a promene su najuočljivije kod svetlosnih grupa s najnovijom LED tehnologijom.

Promene na prednjem delu podrazumevaju i novu, višu poziciju maglenki, dok stop lampe u zadnjem delu spaja crna lajsna visokog sjaja.

Enterijer je uz blagi retuš dobio i novi multimedijalni uređaj. Najveća promena ipak stiže kod pogona.

C-HR je dobio novu dvolitarsku hibridnu verziju, koja nudi znatno unapređene performanse.

Verzija 2.0 Hybrid Dynamic Force raspolaže s kombinovanom snagom od 184 “konja”, što omogućava ubrzanje do “stotke” za samo 8,2 sekunde.

Lansiranje osveženog C-HR-a obeleženo je limitiranom serijom 2.0 Launch Edition koja dolazi s jedinstvenom narandžastom bojom u kombinaciji s crnim krovom, mat crnim naplacima od lake legure i ekskluzivnom opremom, poput JBL audio sistema sa devet zvučnika i sistema za jednostavno, samostalno parkiranje s prednjim i zadnjim senzorima (S-IPA).

TSS sistem aktivne sigurnosti je, kao i kod svih novih Toyota, standardni deo opreme.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde