Nissan ima drugačiji 4×4 elektro pogon

e-4ORCE produbljuje performanse električnih vozila

Nissan unapređuje performanse električnih vozila uz pomoć svoje nove tehnologije za upravljanje svim točkovima sa dva elektromotora koju su nazvali e-4ORCE.

Ova tehnologija isporučuje momentalni obrtni moment na sva četiri točka kako bi se dobila izbalansirana, predvidiva snaga i upravljanje u rangu sa mnogim sportskim automobilima iz premijum segmenta.

Slovo „e“ predstavlja tehnologije brenda Nissan koje pokreće 100% električni pogonski sistem. „4ORCE“, koje se izgovara kao „force“ (sila), nagoveštava fizičku snagu i energiju a broj „4“ označava sposobnost kontrole sva četiri točka.

„e-4ORCE tehnologija za upravljanje svim točkovima sa dva elektromotora donosi precizno upravljanje i stabilnost, što daje vozačima više samopouzdanja i više uzbuđenja nego ikada pre“, rekao je Takao Asami, viši potpredsednik u kompaniji Nissan zadužen za istraživanje i napredni inženjering. „Ova tehnologija omogućava izvanredno ponašanje automobila u krivinama i prianjanje na klizavim površinama kao i udobnu vožnju za sve putnike.“

Ova tehnologija je nastala iz lekcija koje su naučene tokom razvoja E-TS sistema podeljenog obrtnog momenta za Nissan GT-R kao i pametnog 4×4 sistema za Nissan Patrol.
Inženjeri su razvili e-4ORCE tehnologiju konkretno da bi upravljali snagom električnih vozila i kočnicama kako bi vožnja bila udobna i stabilna.

Neprikosnovena udobnost u vožnji je rezultat sposobnosti e-4ORCE tehnologije da minimizira naginjanje unapred pri kočenju i naleganje nazad pri ubrzavanju.
Ovo se postiže upotrebom regenerativnog kočenja prednjeg i zadnjeg elektromotora, čime se dobija manje „cimanja“ tokom stani-kreni vožnje po gradu.

Isto tako, na teškim džombastim putevima i prilikom ubrzavanja, upravljanje elektromotorom je optimizovano kako bi se održala udobnost u vožnji tako što se minimizira nepravilno kretanje.

e-4ORCE tehnologija podiže samopouzdanje kod vozača tako što verno prati putanju kojom vozač namerava da ide zahvaljujući ultrapreciznoj kontroli elektromotora i kočenja.
Sa samopouzdanjem da savlada tako raznolike drumske površine, čak i za početnike na klizavim površinama, vozači počinju više da uživaju u vožnji.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde