Sony je iznenadio sve sa električnim koncept automobilom Vision-S

Sony je upravo predstavio jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem CES sajmu: automobil.

Ovaj Sony automobil zove se Vision-S, to je koncept električne limuzine koji za cilj ima da prikaže šta je sve u stanju da napravi japanski tehnološki gigant, od proizvoda za zabavu do senzora za fotoaparate i još mnogo toga.

Kad smo već kod senzora, Vision-S ima 33 različita senzora spolja i unutra, nekoliko widescreen ekrana, 360 audio tehnologiju, konstantnu povezanost, uz još par delova opreme koji dolaze iz kompanija BlackBerry i Bosch.

Auto pokreće „novoosmišljena platforma za električna vozila“ – koju je izgleda projektovala kompanija Magna, koja proizvodi komponente za automobilsku industriju – za koju u kompaniji Sony kažu da će moći da pokreće i druge vrste vozila.

Spoljašnjost vozila dosta podseća na stil kompanije Porsche, naročito oko farova, a bočni profil pomalo podseća na model Air kompanije Lucid Motors.

U kabini modela Vision-S nalazi se ekran koji se prostire celom dužinom komandne table, poput onog koji u kineskom startapu Byton stavljaju u svoje automobile, a tu su i ekrani u naslonima za glavu, za putnike na zadnjoj klupi.

Da li Sony (ili Magna) planira da otpočne proizvodnju ovog automobila, ili on treba da predstavlja samo referentnu tačku?
Da li će Magna dozvoliti drugim kompanijama da naprave vlastite prototipove ili referentne automobile na ovoj platformi?

I naravno: da li ćemo moći da biramo ovaj auto u video igrici Gran Turismo?

Sony je već odagnao očekivanja svih ljubitelja najvećeg japanskog tech proizvođača – ovo je samo demonstracija moći.
Neće ići u serijsku proizvodnju, ali smo videli šta sve može da se poboljša na automobilu ako IT sektor krene da mašta!

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...
Sony je upravo predstavio jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem CES sajmu: automobil. Ovaj Sony automobil zove se Vision-S, to je koncept električne limuzine koji za cilj ima da prikaže šta je sve u stanju da napravi japanski tehnološki gigant, od proizvoda za zabavu do senzora za fotoaparate i još mnogo toga. Kad smo već kod senzora, Vision-S ima 33 različita senzora spolja i unutra, nekoliko widescreen ekrana, 360 audio tehnologiju, konstantnu povezanost, uz još par delova opreme koji dolaze iz kompanija BlackBerry i Bosch. Auto pokreće „novoosmišljena platforma za električna vozila“ – koju je izgleda projektovala kompanija Magna, koja proizvodi komponente za automobilsku industriju – za koju u kompaniji Sony kažu da će moći da pokreće i druge vrste vozila. Spoljašnjost vozila dosta podseća na stil kompanije Porsche, naročito oko farova, a bočni profil pomalo podseća na model Air kompanije Lucid Motors. U kabini modela Vision-S nalazi se ekran koji se prostire celom dužinom komandne table, poput onog koji u kineskom startapu Byton stavljaju u svoje automobile, a tu su i ekrani u naslonima za glavu, za putnike na zadnjoj klupi. Da li Sony (ili Magna) planira da otpočne proizvodnju ovog automobila, ili on treba da predstavlja samo referentnu tačku? Da li će Magna dozvoliti drugim kompanijama da naprave vlastite prototipove ili referentne automobile na ovoj platformi? I naravno: da li ćemo moći da biramo ovaj auto u video igrici Gran Turismo? Sony je već odagnao očekivanja svih ljubitelja najvećeg japanskog tech proizvođača – ovo je samo demonstracija moći. Neće ići u serijsku proizvodnju, ali smo videli šta sve može da se poboljša na automobilu ako IT sektor krene da mašta!