Sony je iznenadio sve sa električnim koncept automobilom Vision-S

Sony je upravo predstavio jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem CES sajmu: automobil.

Ovaj Sony automobil zove se Vision-S, to je koncept električne limuzine koji za cilj ima da prikaže šta je sve u stanju da napravi japanski tehnološki gigant, od proizvoda za zabavu do senzora za fotoaparate i još mnogo toga.

Kad smo već kod senzora, Vision-S ima 33 različita senzora spolja i unutra, nekoliko widescreen ekrana, 360 audio tehnologiju, konstantnu povezanost, uz još par delova opreme koji dolaze iz kompanija BlackBerry i Bosch.

Auto pokreće „novoosmišljena platforma za električna vozila“ – koju je izgleda projektovala kompanija Magna, koja proizvodi komponente za automobilsku industriju – za koju u kompaniji Sony kažu da će moći da pokreće i druge vrste vozila.

Spoljašnjost vozila dosta podseća na stil kompanije Porsche, naročito oko farova, a bočni profil pomalo podseća na model Air kompanije Lucid Motors.

U kabini modela Vision-S nalazi se ekran koji se prostire celom dužinom komandne table, poput onog koji u kineskom startapu Byton stavljaju u svoje automobile, a tu su i ekrani u naslonima za glavu, za putnike na zadnjoj klupi.

Da li Sony (ili Magna) planira da otpočne proizvodnju ovog automobila, ili on treba da predstavlja samo referentnu tačku?
Da li će Magna dozvoliti drugim kompanijama da naprave vlastite prototipove ili referentne automobile na ovoj platformi?

I naravno: da li ćemo moći da biramo ovaj auto u video igrici Gran Turismo?

Sony je već odagnao očekivanja svih ljubitelja najvećeg japanskog tech proizvođača – ovo je samo demonstracija moći.
Neće ići u serijsku proizvodnju, ali smo videli šta sve može da se poboljša na automobilu ako IT sektor krene da mašta!

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde