Samsungova nevidljiva AI tastatura

Predstavljamo vam SelfieType

Svi koristimo telefone za posao više nego ikada, ali pisanje imejlova i dugih poruka je i dalje sporije nego kad koristimo tastaturu.
Samsung ima rešenje: iskoristite veštačku inteligenciju i kameru na vašem telefonu da pratite svoje ruke dok kucaju po nevidljivoj tastaturi ispred vas.

SelfieType je zvanično ime tastature, i iako je ona za sada samo demo, deluje kao vrlo interesantno rešenje.
Razvijena je kroz Samsungov C-Lab program – inkubator za čudne tehnološke ideje – od kojih neke na kraju postanu komercijalni proizvodi.

Ne zna se kakve planove Samsung ima za SelfieType, ali ako radi onako besprekorno kako je to prikazano na promotivnom video snimku, onda bi to mogla da bude vrlo moćna alatka.

S obzirom na to da SelfieType koristi kameru na vašem telefonu, makar će eliminisati problem gde biste morali da nosite dodatne stvarčice sa sobom.

Ali, upotreba mašinskog vida za praćenje individualnih pokreta vaših prstiju zvuči komplikovano, i verovatno ćete morati da držite šake na određenom mestu da bi sve radilo kako treba – što će biti prilično zahtevan zadatak kada nemate fizičke povratne informacije od tastature.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=83&v=LRFvUYQ_SZ0&feature=emb_title

Ali opet, ovo je rešenje koji do sada nismo videli, i bilo bi zanimljivo isprobati ga.

Tokom godina, inženjeri su pokušali da zamene isprobanu i dokazanu tastaturu mnogim čudnim rešenjima. Možda uz pomoć veštačke inteligencije najzad uspemo da rešimo ovaj problem.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Svilenkasta maska za oči Trinny Woodall...

Iako su sjajne za blokiranje dodatne svetlosti i omogućavanje vašem telu da se prirodno isključi, maske...

Univerzalni dodaci za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

Galaxy Z Fold5 ili Galaxy Z...

Oba ova uređaja imaju inovativnu tehnologiju fleksibilnog prikaza za pružanje većeg mobilnog radnog prostora u kompaktnom...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

AI influenserka koja ne postoji: Pratioci...

Milla Sofia je influencerka generisana veštačkom inteligencijom čije izazovne fotografije na Twitteru i TikToku zarađuju hiljade...

Zašto plaćati fotografa?: Z Generacija oduševljena...

Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...
Svi koristimo telefone za posao više nego ikada, ali pisanje imejlova i dugih poruka je i dalje sporije nego kad koristimo tastaturu. Samsung ima rešenje: iskoristite veštačku inteligenciju i kameru na vašem telefonu da pratite svoje ruke dok kucaju po nevidljivoj tastaturi ispred vas. SelfieType je zvanično ime tastature, i iako je ona za sada samo demo, deluje kao vrlo interesantno rešenje. Razvijena je kroz Samsungov C-Lab program - inkubator za čudne tehnološke ideje - od kojih neke na kraju postanu komercijalni proizvodi. Ne zna se kakve planove Samsung ima za SelfieType, ali ako radi onako besprekorno kako je to prikazano na promotivnom video snimku, onda bi to mogla da bude vrlo moćna alatka. S obzirom na to da SelfieType koristi kameru na vašem telefonu, makar će eliminisati problem gde biste morali da nosite dodatne stvarčice sa sobom. Ali, upotreba mašinskog vida za praćenje individualnih pokreta vaših prstiju zvuči komplikovano, i verovatno ćete morati da držite šake na određenom mestu da bi sve radilo kako treba – što će biti prilično zahtevan zadatak kada nemate fizičke povratne informacije od tastature. Ali opet, ovo je rešenje koji do sada nismo videli, i bilo bi zanimljivo isprobati ga. Tokom godina, inženjeri su pokušali da zamene isprobanu i dokazanu tastaturu mnogim čudnim rešenjima. Možda uz pomoć veštačke inteligencije najzad uspemo da rešimo ovaj problem.