Xiaopeng HT Aero Land Air Carrier Concept je vozilo za avanture koje ima VTOL i može primiti dvoje ljudi

Kada je nekoj grupi putnika u kampu ometanje neko vodeno telo, kao što je jezero ili more, opcija je da koriste kampere poput Highwave Boaterhome ili Sealvans Amfibija, koji mogu ploviti. Međutim, kompanija Xpeng Motors podiže ovaj koncept na viši nivo sa svojim “Kopnenim Avio Nosilcem” modularnim letećim automobilom.

Takonazvani “Kopneni Avio Nosilac” je najbolji prijatelj avanturista i istraživača, sa jedinstvenim dvodelnim dizajnom: terensko vozilo sa 6 točkova (zemni modul) i višekraki VTOL (modularni leteći automobil). Može bez problema prelaziti između režima kretanja po kopnu i vazduhu po potrebi.

Iako je idealan za avanturiste i istraživače, mogao bi biti od neprocenjive vrednosti, slično kao i Land Rover Crvenog krsta opremljen dronom. Razlika je u tome što bi ovo vozilo može biti vrlo korisno i za hitne službe kako bi stigli do mesta događaja ili kako bi transportovali zarobljene žrtve u katastrofama do sigurnosti.

Aero Land Air Carrier Concept

Ovo napredno vozilo može primiti do pet putnika i pokreće ga hibridni sistem sa produženim dometom koji takođe puni vazdušni modul. Terensko vozilo 6×6 ima upravljanje na zadnjim točkovima za poboljšanu pokretljivost i ima futuristički dizajn inspirisan vozilima za istraživanje Meseca.

Vazdušni modul može biti upravljan ručno ili autonomno. To je potpuno električna letelica sa distribuiranim električnim pogonom, koji Xiaopeng HT Aero tvrdi da ispunjava „zahteve bez problema jedne tačke.“ Dron je letelica za dvoje ljudi sa 270° panoramskim vidnim poljem.

Aktivacija i upotreba drona su potpuno automatizovane, što pojednostavljuje operaciju. Aktivacija bi trebala biti jednostavna, ali vraćanje drona nazad u vozilo može zahtevati dodatnu pažnju pilota.

Trenutno, „Kopneni Avio Nosilac“ postoji samo kao render i još je u razvoju, ali je očigledno da Xpeng HT Aero ima ozbiljne namere da oživi ovaj inovativni koncept. Pretpostavljamo da će budućnost uskoro stići…

Aero Land Air Carrier Concept

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Nosač skija u zimskom periodu

Nosač Chuck Bucket za skije je bez ikakvih dodataka, ali upravo to ga čini posebno prijateljskim...

Top 5 snowboard daske za početnike...

Nećemo to ulepšavati, ali vaši prvi dani na snoubordu će biti mešavina padova, klizanja i modrica....

Top 5 satova spremnih za skijanje

Postoje pametni satovi s aplikacijama koji mogu pratiti vaše rute, vožnje i visine tokom jednog dana...

Garmin najavljuje veliko ažuriranje za vaš...

Jedna od najinteresantnijih novih funkcija koje će stići na vaš zglob u narednim danima je praćenje...

Gelfman IN-16 Nixie sat je uređaj...

Gelfman IN-16 Nixie sat je uređaj apsolutne lepote. Na tržištu danas nema drugog luksuznog ručnog sata...

Brellum Pilot GMT LE.3: Čisto zelena...

Pored svojih različitih modela iz osnovne kolekcije, švajcarski nezavisni brend Brellum takođe proizvodi nekoliko limitiranih serija...

Bremont postaje skriven sa modelom MBIII...

Bremont ažurira svoj model MIII sa novom verzijom u potpuno crnoj završnoj obradi. MBIII Stealth Limited...

Actros u ulozi džinovskog usisivača

Kada je reč o kamionima Mercedes-Benz, mogu se prilagoditi bilo kojoj upotrebi ili misiji, uključujući vozila...

Toyota Yaris Cross dizajniran od strane...

Toyota ojačava svaki ključni aspekt popularnog modela Yaris Cross, nastavljajući tradiciju kvaliteta koji su kompaktnom SUV-u,...

Ekskluzivno uživanje 365 dana – Mercedes-Benz...

Sa novim CLE Kabrioletom, Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju automobila sa otvorenim krovom i četiri sedišta....