U budućnosti biste na kampovanje mogli ići u ovom terenskom električnom kamperu

Kanadski startap Potential Motors koji se bavi električnim vozilima radi na razvoju jedinstvenog terenskog električnog kampera koji planira da izbaci na tržište u ograničenoj seriji. Flegšip model ove kompanije, po imenu Adventure 1, imaće premijeru ovog meseca a proizvodnja bi trebalo da počne 2024. godine. Ovo vozilo ima neke jedinstvene karakteristike koje će vas sigurno zainteresovati.

Adventure 1 koristi potpuno električnu, terensku platformu sa dva motora, posebno dizajniranu za kamperske avanture. Sa širinom od svega 162 cm, Adventure 1 može da pristupi i bezbedno se kreće stazama sa ciljem da donese luksuz i udobnost u područja kojima inače mogu da pristupe samo UTV vozila.

Ceo dizajn uključuje veliki krevet, ograđenu kuhinju koja se izvlači, integrisani krovni nosač i stepenice sa strane, plus ima dovoljno skladišnog prostora za dva motocikla. Takođe ga možete šlepati iza vozila na putovanjima i tako dovesti skroz do početka staze sa punom baterijom, spremnog za istraživanje i avanture.

Kada električni kamper krene da tumara neasfaltiranim predelima, kontrolni sistem skenira stazu ispred vozila koristeći niz senzora koji mogu proaktivno da prilagode obrtni moment i ogibljenje kako bi se obezbedila optimalna i glatka vožnja. Zahvaljujući niskom težištu vozila Adventure 1, u kompaniji Potential Motors obećavaju da vozilo može izuzetno agilno da se kreće po grubom terenu van druma.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde