IFA 2019: Samsung QLED 8K TV kreira vašu budućnost

Samsung je napunio 50 godina. Tada je pravio male crno-bele televizore, a sada je lider u braon tehnici. Na IFa sajmu su predstavljeni novi QLED televizori.

Svi podržavaju HDR+, imaju osvetljenje do 5000 nita, i 100 odsto opseg boja. Osnovno pravilo u konzumiranju TV sadržaja je da je uz veći kran bolje iskustvo.
Više od pola prodatih televizora, tačnije 60 odsto, su dijagonale 75 i više inča. Zato nas u bliskoj budućnosti čekaju još veće dijagonale od 82, 85 i 98 inča.

Prošle godine je lansiran novi Samsung QLED 8K TV i od tada je ukupna prodaja QLED televizora porasla za 200 odsto.

Pozitivna reakcija na QLED televizore visokog kvaliteta i velikog ekrana dovela je do prodaje više od dva miliona uređaja u prvoj polovini godine.
Kako bi ova serija bila dodatno unapređena, postojećim Samsung QLED uređajima od 65, 75, 82 i 85 inča, pridružiće se i verzija od 55 inča.

QLED 8K TV sa dijagonalom od 55 inča u septembru će biti dostupan globalno.
Ovim novitetom i još širim dijapazonom dimenzija optimalnih za svaki dom, Samsung je uspešno odgovorio na zahteve potrošača sa većim izborom.

Nova varijanta nudi vrhunske pogodnosti koje odlikuju QLED 8K TV seriju, uključujući dubinu i besprekoran kvalitet slike, stopostotni volumen boje, kao i revolucionarnu tehnologiju baziranu na veštačkoj inteligenciji.

Bez obzira na to da li korisnici omiljeni sadržaj gledaju putem striming platforme, preslikavanja ekrana ili HDMI i USB kabla, Quantum Processor 8K detektuje sadržaj niže rezolucije i izoštrava ga, tako da dostigne 8K kvalitet.

Olimpijada 2020. će biti emitovana u 8K rezoluciji. Da li ste spremni? Samsung je među osam glavnih članova 8K asocijacije, osnovane radi promocije 8K sadržaja, edukacije potrošača i profesionalaca o 8K ekosistemu, ohrabruje provajdere usluga (posebno OTT), olakšava komunikaciju unutar 8K ekosistema, razvija početne tehničke zahteve za 8K ulazni signal, i razvija početne 8K TV kategorije i specifikacije za kvalitet slike.

Sasmung je spreman za 8K sadržaj.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde