25 godina od početka hibridne revolucije!

Razvojem Priusa Toyota je htela da ispuni dva cilja: stvori automobil za 21. vek  i da transformiše način na koji proizvodi automobile. U to vreme malo proizvođača automobila je imalo iskrenu želju da rešava ekološke probleme. Toyota je odlučila da se uhvatiti u koštac s tim i pokrenula je hibridnu revoluciju koja traje i danas!

Neumorno radeći na razvijanju novih, inovativnih rešenja Toyota je stvorila vozilo za svakog: hibridno elektrifikovano, plug-in hibridno elektrifikovano, baterijsko električno ili elektrifikovano s pogonom na vodonikove gorivne ćelije.

Prius je bio začetnik i pokretač elektrifikacije kao prvo hibridno elektrifikovano vozilo masovne proizvodnje, a plasiran je na tržište pod sloganom „Upravo na vreme za 21. vek“. Danas, 25 godina nakon što je Prius prvi put krenuo hibridnim elektrifikovanim putem, većina vozila marke Toyota prodanih u Evropi su hibridi, dok je ukupan broj elektrifikovanih vozila marke Toyota širom sveta veći od 21 milion. Samo hibridne i plug-in hibridne verzije Priusa prodate su u više od 5,05 miliona primeraka.

A za 25. rođendan Priusa Toyota je pripremila najbolji mogući dar – predstavljena je nova generacija modela, koji će u Evropi biti dostupan isključivo kao plug-in hibridno elektrifikovano vozilo. Novo poglavlje u jedinstvenoj priči o modelu Prius započeće kad peta generacija krene u svoj tržišni pohod na evropsko tržište sredinom sledeće godine i to isključivo u plug-in varijanti.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde