VW kancelarijska stolica koja ima više funkcija od nekih automobila

Tu je sirena, kuka za vuču, zagrejano sedište, kamera koja pokriva krug od 360 stepeni i još mnogo toga.

Mislili ste da imate odličnu kancelarijsku stolicu? Iskreno, teško je reći šta su ljudi u norveškom odeljenju Volkswagena mislili, ali moguće je da su njihovi inženjeri malo prsli od pandemijskih restrikcija i predugog boravka u kući. Kako drugačije objasniti motorizovanu kancelarijsku stolicu sa grejačima, farovima, ozvučenjem i rezervnom kamerom? A to nije čak ni polovina funkcija koju ima ovaj nabudženi komad kancelarijskog nameštaja. U pitanju je proizvod kompanije Volkswagen Commercial Vehicles iz Norveške i nazvan je prosto – Stolica. Ona ima maksimalnu brzinu od 19,3 km/h zahvaljujući elektromotoru koji šalje snagu ka velikim točkovima. Gume stoje na alu-felnama od 4 inča, a sa punom baterijom ova stolica ima autonomiju od 12 kilometara. To bi trebalo da bude dovoljno da bar nedelju dana idete do toaleta i nazad, čak i za ljude koji konstantno pokušavaju da izbegnu nadrndanog šefa.

Kada se smesti u stolicu i veže (naravno da ima sigurnosni pojas), pilot ove luksuzne stolice bukvalno ima pregršt opreme na dohvat ruke. LED farovi i trake sijaju dok putujete mračnim hodnicima. Sirena obaveštava nepažljive kolege koje tračare u ćošku da ste i vi tu. Ako to zakaže, pojačajte ozvučenje i nervirajte ih dok vam se ne povinuju. U retkim situacijama kada se kolegama svidi vaš muzički izbor, ova stolica takođe ima i osvetljenje za žurke. A ako se zabava baš zahukta, pozadi je kuka kojom možete da dovučete burad piva iz šefove kancelarije.

Pored svega toga, tu je i infotejnment sistem koji vas informiše o tome šta se dešava sa stolicom. Tu spadaju i senzori koji pokrivaju krug od 360 stepeni oko stolice kao i zadnja kamera.

Ne, ne možete da odete do lokalnog ovlašćenog Volkswagen distributera (ili salona fensi nameštaja) i kupite sebi jednu ovakvu stolicu. U pitanju je unikat koji je napravljen da bi se izreklamirala porodica VW kombija i komercijalnih vozila.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde