Najnoviji Lenovo ThinkStation je manji od Xbox konzole

Generalno pravilo je da što je brži PC, to je veći i to se više zagreva. Ali šta kada biste mogli da imate samo komponente na nivou najboljih desktop računara u kućištu koje je manje od konzole Xbox Series X? To je upravo ono što je kompanija Lenovo uradila sa svojim ThinkStation P360 Ultra, koji ima zapreminu manju od 4 litre.

To je skoro 3 litre manje od konzole Xbox Series X i mnogo, mnogo manje od tipičnog desktop računara, a pritom podržava procesor Core i9-12900K i grafičku karticu RTX A5000. Sa takvim specifikacijama, P360 Ultra bi mogao biti najbrži PC malog faktora oblika koji smo ikada videli.

Da bi nagurali sav taj hardver u tako malo kućište, u kompaniji Lenovo su sarađivali sa kompanijama Intel i Nvidia kako bi dizajnirali model P360 Ultra od nule. Međutim, kao i svi drugi PC računari malog faktora oblika, ni on nije bio u stanju da koristi najskuplji hardver i komponente koje troše najviše struje. Procesor 12900K je ograničen na 125 vati (inače radi na 241 W) a grafička A5000 je zapravo verzija za mobilne uređaje, i ima znatno manje jezgara i upola manje memorije u odnosu na RTX A5000 24GB za desktop računare.

Ali važno je imati na umu da ova je ova radna stanica sićušna i teška svega 1,81 kg – možete bukvalno da je podignete jednom rukom. Hardver unutra je i dalje vrlo, vrlo brz, iako mu je snaga ograničena a ima i toplotna ograničenja takođe, tako da će se P360 Ultra bez većih problema takmičiti rame uz rame sa svim radnim stanicma osim onih baš najjačih.

P360 Ultra je prilično robustan i u drugim kategorijama: On podržava do 128 GB DDR5 4000 MHz RAM-a, 8 TB NVMe memorije, dva Thunderbolt 4 porta i 2.5 Gigabit Ethernet. Jedna važna stvar koju ovde treba napomenuti, međutim, jeste da NVMe SSD diskovi mogu samo da rade sa PCIe 3.0, koji nudi brzine upola manje od PCIe 4.0. Iako procesori 12. generacije podržavaju PCIe 4.0 SSD-ove, ovo je ograničenje matične ploče. Grafička, s druge strane, podržava PCIe 4.0, tako da tu nema brige.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Polar Vantage V2: Jedan od najboljih multidisciplinarnih sportskih...

Polar Vantage V2 je druga generacija multidisciplinarnog sportskog...

ADATA Build to Create kampanja za kreatore sadržaja

Kompanija ADATA® Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih...

Lako izračunajte godišnji porez na dohodak putem aplikacije

Rok za podnošenje poreske prijave za godišnji porez...

Pet razloga zašto HONOR Band 6 pametna narukvica

HONOR Band 6 je inovativni uređaj koji predstavlja...

Cam Sync V3 web kamera ima zatvarač za...

Web kamera Live! Cam Sync V3 2K QHD...

Asus ROG Zephyrus Duo 15 (GX550) predstavlja dizajnerski...

Asus Zephyrus Duo 15 je preuzeo dizajn sa...

REALME u Srbiji

Brend pametnih telefona realme konačno stiže i u...

10 SAVETA kako da unapredite svoje Samsung Galaxy...

Sa stalnom evolucijom tehnologije pametnih telefona, otkrivanje sasvim...

GPD gejming konzola na Androidu, sa LTE podrškom

GPD je jedan od poznatijih igrača u domenu...

POCO prenosivi aparat za kafu koji liči na...

Prenosivi aparat za kafu na kapsule POCO je...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Generalno pravilo je da što je brži PC, to je veći i to se više zagreva. Ali šta kada biste mogli da imate samo komponente na nivou najboljih desktop računara u kućištu koje je manje od konzole Xbox Series X? To je upravo ono što je kompanija Lenovo uradila sa svojim ThinkStation P360 Ultra, koji ima zapreminu manju od 4 litre. To je skoro 3 litre manje od konzole Xbox Series X i mnogo, mnogo manje od tipičnog desktop računara, a pritom podržava procesor Core i9-12900K i grafičku karticu RTX A5000. Sa takvim specifikacijama, P360 Ultra bi mogao biti najbrži PC malog faktora oblika koji smo ikada videli. Da bi nagurali sav taj hardver u tako malo kućište, u kompaniji Lenovo su sarađivali sa kompanijama Intel i Nvidia kako bi dizajnirali model P360 Ultra od nule. Međutim, kao i svi drugi PC računari malog faktora oblika, ni on nije bio u stanju da koristi najskuplji hardver i komponente koje troše najviše struje. Procesor 12900K je ograničen na 125 vati (inače radi na 241 W) a grafička A5000 je zapravo verzija za mobilne uređaje, i ima znatno manje jezgara i upola manje memorije u odnosu na RTX A5000 24GB za desktop računare. Ali važno je imati na umu da ova je ova radna stanica sićušna i teška svega 1,81 kg – možete bukvalno da je podignete jednom rukom. Hardver unutra je i dalje vrlo, vrlo brz, iako mu je snaga ograničena a ima i toplotna ograničenja takođe, tako da će se P360 Ultra bez većih problema takmičiti rame uz rame sa svim radnim stanicma osim onih baš najjačih. P360 Ultra je prilično robustan i u drugim kategorijama: On podržava do 128 GB DDR5 4000 MHz RAM-a, 8 TB NVMe memorije, dva Thunderbolt 4 porta i 2.5 Gigabit Ethernet. Jedna važna stvar koju ovde treba napomenuti, međutim, jeste da NVMe SSD diskovi mogu samo da rade sa PCIe 3.0, koji nudi brzine upola manje od PCIe 4.0. Iako procesori 12. generacije podržavaju PCIe 4.0 SSD-ove, ovo je ograničenje matične ploče. Grafička, s druge strane, podržava PCIe 4.0, tako da tu nema brige.