Nova Pirelli guma se automatski prilagođava temperaturi i uslovima za vožnju

Pirelli je predstavio novu generaciju svoje Cinturato P7 letnje gume koja, kako u ovoj kompaniji tvrde, može da se prilagodi različitim temperaturama i uslovima za vožnju.

Ova nova guma je „obogaćena silicijum dioksidom i posebnim smolama kako bi se dobilo unapređeno prianjanje kao i poboljšana funkcija polimera ove gume“, kažu u kompaniji Pirelli.

Ovi materijali mogu da menjaju svoje karakteristike u skladu sa temperaturom okruženja, održavajući konzistentan nivo prianjanja.

Nova Cinturato P7 guma je dizajnirana za luksuzne automobile i donosi smanjenu buku prilikom vožnje i bolju apsorpciju neravnina, kažu u kompaniji Pirelli.

U ovoj kompaniji takođe kažu da im je prioritet bio da postignu nizak otpor kotrljanja kako bi se postigla bolja potrošnja goriva.

Većina luksuznih automobila ima i brojne sisteme za pomoć pri vožnji, a Pirelli kaže da je guma Cinturato P7 dizajnirana da radi u kombinaciji s njima.

Zato što je napravljena da ide uz sisteme određenih proizovđača, Pirelli tvrdi da će ova guma izvući najbolje performanse iz sistema kao što je onaj za držanje vozila u saobraćajnoj traci.

Nova guma Cinturato P7 je već homologirana od strane proizvođača automobila za korišćenje u 23 posebne primene vozila, a to se dodaje na već postojećih 100 homologacija koje ima prethodnik ovog modela.

Ova guma je dostupna u run-flat formi (može da se vozi i kad je nešto probuši) i koristi Seal Inside tehnologiju kompanije Pirelli.

Nova P7 guma treba da se pojavi u prodaji ovog leta u Evropi i Aziji.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde