Rado DiaStar Original Skeleton

Rado ponovo prepravlja svoj kultni model DiaStar iz 1962. godine tako što ga vizuelno rekonstruiše i otvara rad komponenti sata. Predstavljamo vam novi DiaStar Original Skeleton.

Rado DiaStar je svakako jedan od ikona 1960-ih godina. Nesvakidašnjeg dizajna, sa ogromnim ovalnim obrubom i ikoničnim višestranim kristalom na prednjoj strani. U to vreme je keramika bila novi materijal, a Rado je bio jedan od prvih satova koji je koristio baš ovaj materijal. Bio je to neverovatan sat.

Ovo je najnoviji model – DiaStar Original Skeleton dodaje se postojećoj kolekciji ovog ikoničnog sata. Time se kolekcija DiaStar Original proširuje na impresivnih 57 članova. Prošle godine, 2022, Rado je proslavio 60. godišnjicu modela sa zadivljujućim komadom sa heksagonalnim višestranim kristalom. Za 2023. godinu, Rado ponovo izaziva vremenski dizajn i otvara rad komponenata sata, prikazujući samo tri pokazivača vremena. Nema datuma, a nema ni dana u nedelji (što je takođe slučaj sa 60. godišnjicom). Ali, istovremeno pojednostavljuje heksagonalni kristal i menja ga u geometrijski oblik sa kvadratnim pločicama u sredini i osam nakošenih strana. Iskreno, smatramo ovo vrlo privlačnim i fascinantnim.

Skreće se pažnja na otvoren rad na brojčaniku, koji otkriva delove automatskog mehanizma. Mehanizam je Rado kalibar R808 (baziran na ETA mehanizmu), koji se koristi u mnogim Rado referencama. Mehanizam je automatski, sa rezervom snage od 80 sati, frekvencijom od 21.600 otkucaja po času. R808 se na neki način smatra boljim od standardnog Rado R734 automatskog kalibra baziranog na ETA C07.611, koji se koristi u regularnom Captain Cook modelu, iako se razlike između R734 i R808 čine samo vizuelne i kozmetičke.

Sat pruža izraženo retro osećanje i izgleda kao da pripada garderobi „hipster“ osobe. Širi vrlo kul vibracije.

PRETHONI NASLOV
SLEDEĆI NASLOV

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

SHANE je paralelan elektromobil na dva...

Ako bi Shane Chen imao svoj način, pojam motornog dvotočkaša kao motocikla bio bi potpuno uništen....

TEST: BMW i4 je bolji...

BMW i4 je, u aktuelnoj ponudi modela iz Minhena, najmanji auto među njihovim limuzinama na elektro...

Ultralaki sat Ming LW.01 postavio je...

Ako postoji nešto što svet satova voli više od superlativa, to je prijateljska igra nadmetanja da...

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...
Rado DiaStar je svakako jedan od ikona 1960-ih godina. Nesvakidašnjeg dizajna, sa ogromnim ovalnim obrubom i ikoničnim višestranim kristalom na prednjoj strani. U to vreme je keramika bila novi materijal, a Rado je bio jedan od prvih satova koji je koristio baš ovaj materijal. Bio je to neverovatan sat. Ovo je najnoviji model – DiaStar Original Skeleton dodaje se postojećoj kolekciji ovog ikoničnog sata. Time se kolekcija DiaStar Original proširuje na impresivnih 57 članova. Prošle godine, 2022, Rado je proslavio 60. godišnjicu modela sa zadivljujućim komadom sa heksagonalnim višestranim kristalom. Za 2023. godinu, Rado ponovo izaziva vremenski dizajn i otvara rad komponenata sata, prikazujući samo tri pokazivača vremena. Nema datuma, a nema ni dana u nedelji (što je takođe slučaj sa 60. godišnjicom). Ali, istovremeno pojednostavljuje heksagonalni kristal i menja ga u geometrijski oblik sa kvadratnim pločicama u sredini i osam nakošenih strana. Iskreno, smatramo ovo vrlo privlačnim i fascinantnim. Skreće se pažnja na otvoren rad na brojčaniku, koji otkriva delove automatskog mehanizma. Mehanizam je Rado kalibar R808 (baziran na ETA mehanizmu), koji se koristi u mnogim Rado referencama. Mehanizam je automatski, sa rezervom snage od 80 sati, frekvencijom od 21.600 otkucaja po času. R808 se na neki način smatra boljim od standardnog Rado R734 automatskog kalibra baziranog na ETA C07.611, koji se koristi u regularnom Captain Cook modelu, iako se razlike između R734 i R808 čine samo vizuelne i kozmetičke. Sat pruža izraženo retro osećanje i izgleda kao da pripada garderobi „hipster“ osobe. Širi vrlo kul vibracije.