Jedini laptop s kojim trebate poslati dete na fakultet

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre svega, treba da bude pristupačno, što odbacuje mnoge skuplje premijum laptopove koje možete kupiti. Postoji jedan Windows laptop, koji ispunjava sve ove zahteve: Asus ZenBook 14 OLED. Ne želite previše da potrošite, ali takođe ne želite da kupite laptop koji je previše jeftin, da bi mogao opstati četiri godine.

ZenBook 14 OLED počinje sa AMD Ryzen 5 7530U procesorom, 8GB RAM-a, 256GB SSD-om i 14.0-inčnim 2.8K OLED ekranom. To su minimalne specifikacije, ali možete nadograditi na AMD Ryzen 7 7730U, 16GB RAM-a, 512GB SSD-a uz isti ekran.

Dovoljno dobre performanse i odličan vek baterije

Ako vaš student nije gejmer niti pohađa STEM ili kreativni smer koji zahteva moćan laptop, većina mašina danas pruža dovoljno performansi za školske zadatke tipičnog studenta. Pisanje beleški, pisanje eseja, istraživanje weba i povremeni odlazak u strimovanje video zapisa i društvenih medija ne zahtevaju više od standardnog laptopa.

ZenBook 14 OLED koristi AMD Rizen 5 ili 7 CPU niske potrošnje, koji je sasvim dovoljno brz. Vaš student neće imati nikakvih problema sa obavljanjem posla, a laptop je dovoljno tih da može da se unese u učionicu u svrhu uzimanja beleški.

Tipična AMD efikasnost takođe dolazi do izražaja ovde, sa vekom baterije koji prevazilazi prosečno – preko 12 sati pretraživanja weba i 17 sati reprodukcije video sadržaja, uz PCMark 10 ocenu baterije za aplikacije od 14.5 sati. To obećava skoro ceo dan časova, uz još vremena za domaće zadatke.

Predivan ekran za sve namene i strimovanje medija

Obično ne dobijate zaista sjajan ekran kada potrošite manje od 1.000€. Možete dobiti dobar IPS panel za otprilike cenu ZenBook 14 OLED, ali to će biti prosečan IPS ekran koji ne pruža najbolje boje niti kontrast. To može činiti manje prijatno iskustvo kada se gledaju i uređuju fotografije i video zapisi, a strimovanje medija može biti prosečno.

Ta druga upotreba, strimovanje TV emisija i filmova, verovatno je važna za studente koji možda nemaju TV u svojim sobama u studentskom domu ili TV koji dobro obavlja HDR. ZenBook 14 OLED se ističe, međutim, sa OLED ekranom koji je spektakularan. Dovoljno je svetao, sa odličnim širim i tačnim bojama i dubokim kontrastom. Odlično se snalazi sa HDR sadržajem, istovremeno umanjujući zamor očiju i izvanredan je za obavljanje školskih i kreativnih zadataka.

Najbolji laptop za fakultet koji se može kupiti za novac

Ako je vaš budžet ograničen, onda ne možete pogrešiti sa ZenBook 14 OLED. Njegov kvalitet izrade je odličan, tastatura i touchpad (sa ugrađenom LED numeričkom tastaturom) su izvrsni, a performanse, vek baterije i kvalitet ekrana su optimizovani za sjajno studentsko iskustvo.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Univerzalni dodatak za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...

Vaš telefon vas prisluškuje – evo...

Ako ste ikada guglali „da li me moj telefon prisluškuje?“, odgovor je da, sluša vas sve...
Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre svega, treba da bude pristupačno, što odbacuje mnoge skuplje premijum laptopove koje možete kupiti. Postoji jedan Windows laptop, koji ispunjava sve ove zahteve: Asus ZenBook 14 OLED. Ne želite previše da potrošite, ali takođe ne želite da kupite laptop koji je previše jeftin, da bi mogao opstati četiri godine. ZenBook 14 OLED počinje sa AMD Ryzen 5 7530U procesorom, 8GB RAM-a, 256GB SSD-om i 14.0-inčnim 2.8K OLED ekranom. To su minimalne specifikacije, ali možete nadograditi na AMD Ryzen 7 7730U, 16GB RAM-a, 512GB SSD-a uz isti ekran.

Dovoljno dobre performanse i odličan vek baterije

Ako vaš student nije gejmer niti pohađa STEM ili kreativni smer koji zahteva moćan laptop, većina mašina danas pruža dovoljno performansi za školske zadatke tipičnog studenta. Pisanje beleški, pisanje eseja, istraživanje weba i povremeni odlazak u strimovanje video zapisa i društvenih medija ne zahtevaju više od standardnog laptopa. ZenBook 14 OLED koristi AMD Rizen 5 ili 7 CPU niske potrošnje, koji je sasvim dovoljno brz. Vaš student neće imati nikakvih problema sa obavljanjem posla, a laptop je dovoljno tih da može da se unese u učionicu u svrhu uzimanja beleški. Tipična AMD efikasnost takođe dolazi do izražaja ovde, sa vekom baterije koji prevazilazi prosečno - preko 12 sati pretraživanja weba i 17 sati reprodukcije video sadržaja, uz PCMark 10 ocenu baterije za aplikacije od 14.5 sati. To obećava skoro ceo dan časova, uz još vremena za domaće zadatke.

Predivan ekran za sve namene i strimovanje medija

Obično ne dobijate zaista sjajan ekran kada potrošite manje od 1.000€. Možete dobiti dobar IPS panel za otprilike cenu ZenBook 14 OLED, ali to će biti prosečan IPS ekran koji ne pruža najbolje boje niti kontrast. To može činiti manje prijatno iskustvo kada se gledaju i uređuju fotografije i video zapisi, a strimovanje medija može biti prosečno. Ta druga upotreba, strimovanje TV emisija i filmova, verovatno je važna za studente koji možda nemaju TV u svojim sobama u studentskom domu ili TV koji dobro obavlja HDR. ZenBook 14 OLED se ističe, međutim, sa OLED ekranom koji je spektakularan. Dovoljno je svetao, sa odličnim širim i tačnim bojama i dubokim kontrastom. Odlično se snalazi sa HDR sadržajem, istovremeno umanjujući zamor očiju i izvanredan je za obavljanje školskih i kreativnih zadataka.

Najbolji laptop za fakultet koji se može kupiti za novac

Ako je vaš budžet ograničen, onda ne možete pogrešiti sa ZenBook 14 OLED. Njegov kvalitet izrade je odličan, tastatura i touchpad (sa ugrađenom LED numeričkom tastaturom) su izvrsni, a performanse, vek baterije i kvalitet ekrana su optimizovani za sjajno studentsko iskustvo.