Asus ROG Zephyrus Duo 15 (GX550) predstavlja dizajnerski zenit ROG linije

Asus Zephyrus Duo 15 je preuzeo dizajn sa dva ekrana od modela Zenbook Duo, ali sa šarkom koja omogućava bolje uglove za gledanje i unapređuje protok vazduha.

Novi Zephyrus Duo 15 predstavlja dizajnerski i inovacijski zenit ROG porodice.

Glavni adut ovog modela je drugi ekran (ScreenPad Plus) veličine 14,1 inča u 4K rezoluciji (3840 x 1100) koji se nalazi iznad tastature i ispod glavnog ekrana.

ScreenPad Plus ekran na dodir je unapređen uz pomoć šarke koja kreira blagi ugao od 13 stepeni prema korisniku, čime je rešena jedna od najčešćih zamerki recenzenata.

Podizanje ekrana takođe poboljšava protok vazduha preko kulera, što je bitna funkcija za premijum gejmerski laptop koji je težak svega 2,4 kg i debeo samo 21 mm.

Glavni ekran od 15,6 inča dolazi u dve verzije, pa korisnici mogu da biraju između panela manje rezolucije sa brzinom osvežavanja od 300 Hz i odzivom od 3 ms ili panela sa 4K rezolucijom koji ispunjava 100% Adobe RGB standarda za boje.

Ovaj drugi ekran ima potvrdu kompanije Pantone za preciznost boja.

Zephyrus Duo 15 koristi Intel i9-10980HK procesor (8 jezgara, 16 threadova, do 5,2 GHz) i grafičku karticu Nvidia RTX 2080 Super i oba ova komada hardvera mogu da se overklokuju. Asus je takođe ubacio i svoj ROG mehanizam za prebacivanje sa jedne grafičke kartice na drugu.

Ovaj mehanizam može da bira između G-Sync i Optimus alatki, omogućavajući korisniku da bira između smanjenog cepanja slike ili boljeg trajanja baterije.

Mada, nemojte očekivati da laptop sa vrhunskim specifikacijama i ekranom sa 4K rezolucijom ima impresivno trajanje baterije.

Ono što jeste impresivno je da je Asus uspeo da u ovaj laptop ugura bateriju od 90 Wh.

Postoje još dve oblasti u kojima treba čestitati Asusu.
Iako unapređivanje komponenti ne predstavlja novi koncept, videti da proizvođači odobravaju ovakvu praksu je uvek pozitivna stvar.

A kao drugi, Zephyrus Duo 15 (i svi ostali ROG modeli sa Intel procesorima desete generacije) koriste tečni metal kao materijal termičkog interfejsa.

U Asusu tvrde da ovo smanjuje temperaturu procesora za 8° C, što se poklapa sa rezultatima sa prethodnih nezavisnih testova na drugim modelima.

Paket opreme zaokružuju dodatne komponente kao što su digitalno-analogni konverter ESS Sabre i NVMe SSD u RAID 0 (do 2 TB ukupno).

CENA: $ 2,999.99

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Podloga za sto koja bežično puni...

Dizajniran kao sve-u-jednom podloga koja se postavlja na vaš radni prostor, JSD istovremeno može puniti sve...

Svilenkasta maska za oči Trinny Woodall...

Iako su sjajne za blokiranje dodatne svetlosti i omogućavanje vašem telu da se prirodno isključi, maske...

Univerzalni dodaci za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...
Asus Zephyrus Duo 15 je preuzeo dizajn sa dva ekrana od modela Zenbook Duo, ali sa šarkom koja omogućava bolje uglove za gledanje i unapređuje protok vazduha. Novi Zephyrus Duo 15 predstavlja dizajnerski i inovacijski zenit ROG porodice. Glavni adut ovog modela je drugi ekran (ScreenPad Plus) veličine 14,1 inča u 4K rezoluciji (3840 x 1100) koji se nalazi iznad tastature i ispod glavnog ekrana. ScreenPad Plus ekran na dodir je unapređen uz pomoć šarke koja kreira blagi ugao od 13 stepeni prema korisniku, čime je rešena jedna od najčešćih zamerki recenzenata. Podizanje ekrana takođe poboljšava protok vazduha preko kulera, što je bitna funkcija za premijum gejmerski laptop koji je težak svega 2,4 kg i debeo samo 21 mm. Glavni ekran od 15,6 inča dolazi u dve verzije, pa korisnici mogu da biraju između panela manje rezolucije sa brzinom osvežavanja od 300 Hz i odzivom od 3 ms ili panela sa 4K rezolucijom koji ispunjava 100% Adobe RGB standarda za boje. Ovaj drugi ekran ima potvrdu kompanije Pantone za preciznost boja. Zephyrus Duo 15 koristi Intel i9-10980HK procesor (8 jezgara, 16 threadova, do 5,2 GHz) i grafičku karticu Nvidia RTX 2080 Super i oba ova komada hardvera mogu da se overklokuju. Asus je takođe ubacio i svoj ROG mehanizam za prebacivanje sa jedne grafičke kartice na drugu. Ovaj mehanizam može da bira između G-Sync i Optimus alatki, omogućavajući korisniku da bira između smanjenog cepanja slike ili boljeg trajanja baterije. Mada, nemojte očekivati da laptop sa vrhunskim specifikacijama i ekranom sa 4K rezolucijom ima impresivno trajanje baterije. Ono što jeste impresivno je da je Asus uspeo da u ovaj laptop ugura bateriju od 90 Wh. Postoje još dve oblasti u kojima treba čestitati Asusu. Iako unapređivanje komponenti ne predstavlja novi koncept, videti da proizvođači odobravaju ovakvu praksu je uvek pozitivna stvar. A kao drugi, Zephyrus Duo 15 (i svi ostali ROG modeli sa Intel procesorima desete generacije) koriste tečni metal kao materijal termičkog interfejsa. U Asusu tvrde da ovo smanjuje temperaturu procesora za 8° C, što se poklapa sa rezultatima sa prethodnih nezavisnih testova na drugim modelima. Paket opreme zaokružuju dodatne komponente kao što su digitalno-analogni konverter ESS Sabre i NVMe SSD u RAID 0 (do 2 TB ukupno). CENA: $ 2,999.99