Yamaha koncept pretvara smartfon u gramofon

Gramofon kakav još niste videli.

Već možete da pretvorite svoj smartfon u pojačalo za gitaru i muzički studio, pa zašto onda ne biste mogli da ga pretvorite i u gramofon?

Upoznajte Yamaha Design Lab TurnT – hipsterski prenosivi zvučnik koji ima „iglu“ ali ne pušta zapravo gramofonske ploče. On zapravo pušta virtuelne gramofonske ploče prikazane na ekranu vašeg telefona.

Šta je ideja? Da se unese dodir kul analognog doživljaja u digitalne muzičke servise kao što je Spotify. Jednostavno spustite (lažnu) iglu na (virtuelnu) ploču i zabava počinje. Možete čak i da menjate albume tako što prevlačite prstom preko ekrana, kao u ovom demo video snimku…

TurnT nije jedini komad konceptualne „audio umetnosti“ koji je izbacila Yamaha. Ovaj zanimljivi uređaj je deo kolekcije koja je nazvana „Izlazak iz ustaljenih okvira“ i sastoji se od od četiri „nova muzička uređaja“. Sva četiri uređaja su dizajnirana da rade sa smartfon aplikacijama i tako dodaju taktilni užitak današnjim grafičkim korisničkim interfejsima.

Među ostalim čudnovatim tvorevinama iz ove kolekcije tu je i slatka muzička kutija na navijanje po imenu „The Winder“, koja svira „samo jednu pesmu“ kada je navijete. U kompaniji Yamaha su se čak potrudili da reprodukuju „podrhtavanje opruge“ kako bi vašoj digitalnoj numeri dali autentični mehanički ton.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde