Test: Logitech G502 Lightspeed – švajcarski nož među miševima

Dugogodišnja Logitech G502 linija miševa je konačno postala bežična dodatkom Lightspeed verzije. Ali, da li ga sputavaju njegov pomalo zastareli dizajn i konstrukcijski prioriteti? Hajde da saznamo.

G502 Lightspeed se pojavio kao miš od 114g u vreme kada većina proizvođača, uključujući i sam Logitech, pokušavaju da izbace na tržište miševe od 55-70 grama. Neobičnost ovog tajminga postaje još čudnija kada se primeti da miš zapravo dolazi sa dodatnim tegovima, preciznije, sa četiri tega od 2 grama i dva tega od 4 grama koji se mogu ubaciti u posebnu komoru sa donje strane miša G502 Lightspeed kako bi se dodalo još čak 16 grama dodatne mase.

Filozofija kojom se Logitech izgleda vodio kada je dizajnirao model G502 Lightspeed je „dajte mi sve od priloga“. Ovaj miš je prepun funkcija. On ima 11 dugmića sa podesivim komandama, dvozonsko RGB osvetljenje, točkić za skrolovanje sa funkcjiom bočnog klika i podrškom za „hiperbrzo“ skrolovanje, zatim ima vrhunski Hero senzor, bežičnu Lightspeed tehnologiju niske latencije i kompatibilan je sa Powerplay sistemom za bežično punjenje.

Ukratko, Logitech je napravio švajcarski nož među miševima koji može da uradi šta god zatražite od njega, jedino ne može da bude lagan. Ako smatrate da su najlakši miševi najbolji, onda ovaj miš nije za vas.

Od dugmića tu su levi i desni primarni tasteri, dva dodatna dugmeta pored levog tastera, tri bočna dugmeta sa leve strane, dugme sa podesivom funkcijom iza točkića za skrolovanje kao i levo i desno bočno klik dugme na samom točkiću. Sve ove dugmiće možete personalizovati preko Logitech G Hub softvera i dati im normalne funkcije miša, ili funkcije dugmića sa tastature, makro funkcije, komande za medijske sadržaje i još toga. Rezultat je miš koji je dobar u skoro bilo kojoj ulozi koju mu namenite, bilo da je to vezano za gejming ili posao.

Hero senzor je najbolji Logitech senzor. On pruža izvrsnu preciznost, potpuni izostanak neželjenog uticaja na praćenje pokreta, i sposobnost da troši zapanjujuće malo energije kada se koristi u bežičnim modelima.

Logitech je postao jedna od prvih brendova koji je napravio bežičnog miša koji je imao latenciju jednaku ili čak i bržu od većine svojih konkurenata. Ta tehnologija je nastavila da se unapređuje sve dok nije postala standardizovana u okviru Lightspeed protokola kompanije Logitech. Kao i svi miševi zasnovani na Lightspeed protokolu, i G502 Ligthspeed radi fenomenalno, bez ikakvog primetnog laga ili latencije.

G502 Lightspeed predstavlja izvrsno, dobro napravljeno, svestrano rešenje sa odličnim odzivom i fleksibilnim opcijama za punjenje kao i podrškom od jednog od najpoznatijih proizvođača premijum gejmerskih miševa na tržištu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde