Test: Logitech G502 Lightspeed – švajcarski nož među miševima

Dugogodišnja Logitech G502 linija miševa je konačno postala bežična dodatkom Lightspeed verzije. Ali, da li ga sputavaju njegov pomalo zastareli dizajn i konstrukcijski prioriteti? Hajde da saznamo.

G502 Lightspeed se pojavio kao miš od 114g u vreme kada većina proizvođača, uključujući i sam Logitech, pokušavaju da izbace na tržište miševe od 55-70 grama. Neobičnost ovog tajminga postaje još čudnija kada se primeti da miš zapravo dolazi sa dodatnim tegovima, preciznije, sa četiri tega od 2 grama i dva tega od 4 grama koji se mogu ubaciti u posebnu komoru sa donje strane miša G502 Lightspeed kako bi se dodalo još čak 16 grama dodatne mase.

Filozofija kojom se Logitech izgleda vodio kada je dizajnirao model G502 Lightspeed je „dajte mi sve od priloga“. Ovaj miš je prepun funkcija. On ima 11 dugmića sa podesivim komandama, dvozonsko RGB osvetljenje, točkić za skrolovanje sa funkcjiom bočnog klika i podrškom za „hiperbrzo“ skrolovanje, zatim ima vrhunski Hero senzor, bežičnu Lightspeed tehnologiju niske latencije i kompatibilan je sa Powerplay sistemom za bežično punjenje.

Ukratko, Logitech je napravio švajcarski nož među miševima koji može da uradi šta god zatražite od njega, jedino ne može da bude lagan. Ako smatrate da su najlakši miševi najbolji, onda ovaj miš nije za vas.

Od dugmića tu su levi i desni primarni tasteri, dva dodatna dugmeta pored levog tastera, tri bočna dugmeta sa leve strane, dugme sa podesivom funkcijom iza točkića za skrolovanje kao i levo i desno bočno klik dugme na samom točkiću. Sve ove dugmiće možete personalizovati preko Logitech G Hub softvera i dati im normalne funkcije miša, ili funkcije dugmića sa tastature, makro funkcije, komande za medijske sadržaje i još toga. Rezultat je miš koji je dobar u skoro bilo kojoj ulozi koju mu namenite, bilo da je to vezano za gejming ili posao.

Hero senzor je najbolji Logitech senzor. On pruža izvrsnu preciznost, potpuni izostanak neželjenog uticaja na praćenje pokreta, i sposobnost da troši zapanjujuće malo energije kada se koristi u bežičnim modelima.

Logitech je postao jedna od prvih brendova koji je napravio bežičnog miša koji je imao latenciju jednaku ili čak i bržu od većine svojih konkurenata. Ta tehnologija je nastavila da se unapređuje sve dok nije postala standardizovana u okviru Lightspeed protokola kompanije Logitech. Kao i svi miševi zasnovani na Lightspeed protokolu, i G502 Ligthspeed radi fenomenalno, bez ikakvog primetnog laga ili latencije.

G502 Lightspeed predstavlja izvrsno, dobro napravljeno, svestrano rešenje sa odličnim odzivom i fleksibilnim opcijama za punjenje kao i podrškom od jednog od najpoznatijih proizvođača premijum gejmerskih miševa na tržištu.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Razer miš sa kućištem od legure magnezijuma

Postoji mnogo šablonskih miševa koji, iako dolaze od...

Najbolje slušalice sa potiskivanjem buke i cenom ispod...

Bilo da ste u bučnom saobraćaju na putu...

Bose QuietComfort 45 za nova zvučna iskustva

Bose je izbacio nove QuietComfort 45 slušalice koje...

Kompaktniji Asus ZenBook Duo

Asus ZenBook Pro Duo je bio jedan od laptopova...

Stižu i kod nas: HUAWEI Notebook računari

Kompanija Huawei nedavno je najavila dolazak novih laptop...

Saveti za pravljenje izuzetnih fotki sa telefonom

"Kontrola osvetljenja" u fotografskom rečniku se naziva ekspozicija...

Parrot Anafi sklapajući 4K dron

Parrot je najavio početak prodaje novog sklapajućeg 4K...

TEST: Jabra Elite 5 – Univerzalne bubice za...

Jabra Elite 5 bubice možda se neće svideti...

Najbolje slušalice za proleće 2022.

Kod bubica LG Tone Free FP8 iz prestižne...

Kompanija Geely, vlasnik kompanije Volvo, prodaje dronove i...

Većina proizvođača automobila drži oči na putu, ali...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
G502 Lightspeed se pojavio kao miš od 114g u vreme kada većina proizvođača, uključujući i sam Logitech, pokušavaju da izbace na tržište miševe od 55-70 grama. Neobičnost ovog tajminga postaje još čudnija kada se primeti da miš zapravo dolazi sa dodatnim tegovima, preciznije, sa četiri tega od 2 grama i dva tega od 4 grama koji se mogu ubaciti u posebnu komoru sa donje strane miša G502 Lightspeed kako bi se dodalo još čak 16 grama dodatne mase. Filozofija kojom se Logitech izgleda vodio kada je dizajnirao model G502 Lightspeed je „dajte mi sve od priloga“. Ovaj miš je prepun funkcija. On ima 11 dugmića sa podesivim komandama, dvozonsko RGB osvetljenje, točkić za skrolovanje sa funkcjiom bočnog klika i podrškom za „hiperbrzo“ skrolovanje, zatim ima vrhunski Hero senzor, bežičnu Lightspeed tehnologiju niske latencije i kompatibilan je sa Powerplay sistemom za bežično punjenje. Ukratko, Logitech je napravio švajcarski nož među miševima koji može da uradi šta god zatražite od njega, jedino ne može da bude lagan. Ako smatrate da su najlakši miševi najbolji, onda ovaj miš nije za vas. Od dugmića tu su levi i desni primarni tasteri, dva dodatna dugmeta pored levog tastera, tri bočna dugmeta sa leve strane, dugme sa podesivom funkcijom iza točkića za skrolovanje kao i levo i desno bočno klik dugme na samom točkiću. Sve ove dugmiće možete personalizovati preko Logitech G Hub softvera i dati im normalne funkcije miša, ili funkcije dugmića sa tastature, makro funkcije, komande za medijske sadržaje i još toga. Rezultat je miš koji je dobar u skoro bilo kojoj ulozi koju mu namenite, bilo da je to vezano za gejming ili posao. Hero senzor je najbolji Logitech senzor. On pruža izvrsnu preciznost, potpuni izostanak neželjenog uticaja na praćenje pokreta, i sposobnost da troši zapanjujuće malo energije kada se koristi u bežičnim modelima. Logitech je postao jedna od prvih brendova koji je napravio bežičnog miša koji je imao latenciju jednaku ili čak i bržu od većine svojih konkurenata. Ta tehnologija je nastavila da se unapređuje sve dok nije postala standardizovana u okviru Lightspeed protokola kompanije Logitech. Kao i svi miševi zasnovani na Lightspeed protokolu, i G502 Ligthspeed radi fenomenalno, bez ikakvog primetnog laga ili latencije. G502 Lightspeed predstavlja izvrsno, dobro napravljeno, svestrano rešenje sa odličnim odzivom i fleksibilnim opcijama za punjenje kao i podrškom od jednog od najpoznatijih proizvođača premijum gejmerskih miševa na tržištu.