Audi predstavlja električni planinski bicikl inspirisan Dakar relijem

Odlikuje ga impresivni sistem vešanja

Audi je proširio svoju ponudu električnih vozila ka nižem segmentu, ali postoji caka: ovaj nije na sva četiri točka. Najnoviji EV kompanije je planinski bicikl sa pogonskim sistemom italijanskog proizvođača Fantic.

Prodaje se kao model ograničene serije, planinski bicikl težine od 25 kg ima dizajn inspirisan RS Q E-Tron, koji je pobedio na Dakar reliju 2024. godine. Ima dvobojnu crnu i sivu završnu obradu na ramu sa narandžastim akcentima na poklopcu baterije i na točkovima. Osim dizajna, Audi e-bicikl izgleda vrlo slično Fantic XEF 1.9 Factory na kojem se zasniva. Vozi se na prednjim točkovima od 29 inča i zadnjim točkovima od 27.5 inča.

Vozači mogu računati na vazdušnom oprugom opremljenu viljuškom Öhlins RXF38m.2 i zadnju oprugu Öhlins TX22M.2 sa spiralnom oprugom koja filtrira neravnine na stazi. Sistem vešanja je potpuno prilagodiv i pruža 180 milimetara hoda. Sunstar kočnice su standardne.

Audi SQ8 Sportback e-tron and Audi electric mountain bike powere

Motor crpi struju iz litijum-jonskog akumulatora od 36 volti kako bi isporučio do 90 Nm obrtnog momenta. Vozači imaju na raspolaganju četiri nivoa asistencije pod nazivom Eco, Tour, Sport i Boost, koje mogu izabrati, dostupne do 30 km/h. Iznad toga, morate računati na svoje noge. Domet bicikla varira od 20 do 150 km u zavisnosti od terena, težine vozača i koliko često se koristi asistencija električnog motora. Vozači mogu prebacivati između režima pomoću ekrana na upravljaču.

Prodaje se direktno preko Audija, planinski bicikl je dostupan u veličinama Small, Medium i Large, i košta 9,795 dolara, bez poreza. Vozači takođe mogu naručiti dodatke sa Audi brendom kao što su rukavice za vožnju, biciklistički dresovi, boce za vodu i čak nosače za bicikle kompatibilne sa nekim modelima marke, kao što je Q7.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Vozilo za grad: Hopper

Gradovi će postati pogodniji za život samo ako bude manje automobila na ulicama. Zato je Hopper,...

Google želi da s novim funkcijama...

Google je predstavio niz novih funkcija i aplikacija za automobile opremljene Google Built-in i Android Auto,...

Sve što treba znati o motociklu...

Arhetipski motocikl je obično ili masivni kruzer ili sportski motocikl nalik oštrici, i juri kroz noć...

Novi LG Bon Voyage prikolica je...

LG Labs je predstavila Bon Voyage. To je otvorena struktura od 20 kvadratnih metara, sa dva...

TOP 5 najboljih karakteristika u novim...

Tech Lifestyle redakcija vozi mnoga vozila koja stižu na naše tržište, tako da smo izloženi raznovrsnim...

Koncept Mercedes-AMG PureSpeed

Uzbudljiv, pun energije i oduzima dah – Mercedes-AMG PureSpeed koncept je glavna atrakcija uoči Formule 1™...

PET STVARI KOJE TREBA DA ZNATE...

JEDNO DUGO IŠČEKIVANO POVRATSKO GLEDIŠTE Kada je prvi put pušten u prodaju 1986. godine, TAG Heuer Formula...

zIng: Koncept pametnog displeja koji bezbedno...

Pametni telefoni mogu pružiti razne korisne informacije i funkcije, ali uvek će biti situacija kada ne...

Savršenstvo brojčanika

2024 Giro d'Italia počinje u Italiji, sa biciklistima koji će se upustiti u prvu etapu trke...

SEABIKE VAM OMOGUĆAVA DA PLIVATE PEDALIRANJEM...

Zaboravite na lične sisteme za vodeni pogon poput Scubjet-a ako želite da se rekreirate u otvorenoj...
Audi je proširio svoju ponudu električnih vozila ka nižem segmentu, ali postoji caka: ovaj nije na sva četiri točka. Najnoviji EV kompanije je planinski bicikl sa pogonskim sistemom italijanskog proizvođača Fantic. Prodaje se kao model ograničene serije, planinski bicikl težine od 25 kg ima dizajn inspirisan RS Q E-Tron, koji je pobedio na Dakar reliju 2024. godine. Ima dvobojnu crnu i sivu završnu obradu na ramu sa narandžastim akcentima na poklopcu baterije i na točkovima. Osim dizajna, Audi e-bicikl izgleda vrlo slično Fantic XEF 1.9 Factory na kojem se zasniva. Vozi se na prednjim točkovima od 29 inča i zadnjim točkovima od 27.5 inča. Vozači mogu računati na vazdušnom oprugom opremljenu viljuškom Öhlins RXF38m.2 i zadnju oprugu Öhlins TX22M.2 sa spiralnom oprugom koja filtrira neravnine na stazi. Sistem vešanja je potpuno prilagodiv i pruža 180 milimetara hoda. Sunstar kočnice su standardne.
Audi SQ8 Sportback e-tron and Audi electric mountain bike powere
Motor crpi struju iz litijum-jonskog akumulatora od 36 volti kako bi isporučio do 90 Nm obrtnog momenta. Vozači imaju na raspolaganju četiri nivoa asistencije pod nazivom Eco, Tour, Sport i Boost, koje mogu izabrati, dostupne do 30 km/h. Iznad toga, morate računati na svoje noge. Domet bicikla varira od 20 do 150 km u zavisnosti od terena, težine vozača i koliko često se koristi asistencija električnog motora. Vozači mogu prebacivati između režima pomoću ekrana na upravljaču. Prodaje se direktno preko Audija, planinski bicikl je dostupan u veličinama Small, Medium i Large, i košta 9,795 dolara, bez poreza. Vozači takođe mogu naručiti dodatke sa Audi brendom kao što su rukavice za vožnju, biciklistički dresovi, boce za vodu i čak nosače za bicikle kompatibilne sa nekim modelima marke, kao što je Q7.