„Prenosivi vetropark“ za prikupljanje energije vetra gde god da odete

Lepota vetra je u tome što on nije vezan za doba dana kada je sunce na nebu. Možete podjednako efikasno da prikupljate energiju iz vetra noću kao i danju. Jedina prepreka do sada je bila to što je instalacija sopstvenog vetroparka nenormalno skup poduhvat koji zahteva mnogo prostora.

Prenosivi, lagani vetrogenerator AIR-W kompanije Jackery ima sklopiv dizajn što mu omogućava da bude kompaktan i podjednako lak za prenošenje kao i set solarnih panela. AIR-W ima kućište od kompozita termoplastike i ugljeničnih vlakana zbog čega je ultraprensiv a visok je oko 150 cm. On ima dve vetroturbine postavljene vertikalno jedna iznad druge, sa sklopivim lopaticama koje se rasklapaju po potrebi i osnovom nalik na tronožac sa ugrađenim „kandžama“ koje vam omogućavaju da čvrsto fiksirate AIR-W na bilo kojoj vrsti zemljišta i terena.

Rasklopite ga i dobijate svoj lični vetropark koji može da generiše do 200 W snage, što je dovoljno za napajanje laptopa, telefona, bežičnog zvučnika, tableta i drona istovremeno!

AIR-W je najkompaktnija vetroturbina za količinu energije koju proizvodi i generiše 200 W snage u pakovanju koje je dovoljno malo da ga možete staviti pod mišku kada je sklopljeno. Kompozitni materijali od ugljeničnih vlakana čine čitavu strukturu karakteristično laganom a istovremeno i izdržljivom kako bi mogla da podnese i jake nalete vetra.

Da se AIR-W ne bi prevrnuo ili odleteo, njegova baza ima „kandže“ koje se zakopaju u zemlju i drže ga sigurno na mestu, nešto slično kao što funkcionišu šatori. Napravljen je da bude vodootporan takođe, a njegov IP67 rejting vam omogućava da ga koristite čak i po surovom vremenu kako bi vaš dom ili kamp imali struje čak i kada je nevreme!

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde