CES 2021: Samsung vizija budućnosti

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je nove proizvode na virtuelnoj konferenciji za medije, organizovanoj u okviru najznačajnijeg međunarodnog sajma potrošačke elektronike CES 2021, i pokazala da nastavlja sa inovacijama kreirajući rešenja koja su fleksibilna, povezana i koriste veštačku inteligenciju, kako bi svakodnevni život učinila besprekornim.

„Naš svet izgleda drugačije i suočeni smo sa novom stvarnošću – onom u kojoj dom dobija mnogo veći značaj“, istakao je Sebastijan Seung, predsednik i šef odeljenja Samsung Research, naprednog istraživačkog centra kompanije Samsung Electronics SET, vodeće u oblasti razvoja tehnologija budućnosti. „Naše inovacije su kreirane da pruže ličnija i intuitivnija iskustva koja izražavaju vašu ličnost. Trudimo se da vam predstavimo inovacije sledeće generacije za vaše bolje sutra, sa veštačkom inteligencijom (AI) kao osnovnim pokretačem“, dodao je Sebastijan Seung.

Samsung Bespoke 4-Door Flex frižider: najnovija verzija Bespoke frižidera sadrži promenljive panele koji se mogu naći u višestrukim bojama i od različitog materijala, omogućavajući potrošačima da svoj frižider prilagode određenom obliku i funkciji. Novi model sa četvoro vrata, dostupan u Severnoj Americi od ovog proleća, takođe poseduje potpuno novi Beverage Center, koji omogućava brzi pristup dozatoru vode i bokalu za vodu koji se automatski puni.

110-inčni MICRO LED: ovaj novi ekran poseduje samoosvetljene neorganske LED diode sa Infinity dizajnom ekrana sa vrlo tankim okvirom, koji se neprimetno stapa sa životnim prostorom.

Lifestyle televizori: najmodernija linija Samsung televizora uključuje modele The Serif, The Frame, The Sero i The Terrace, kao i nedavno lansirani 4K QLED outdoor TV, zatim Samsung The Premiere – 4K laserski projektor koji podseća na bioskop.

JetBot 90 AI+: ovaj novi usisivač koristi tehnologiju prepoznavanja predmeta da bi ih identifikovao i klasifikovao, uređujući na taj način putanju za čišćenje. LiDAR i 3D senzori omogućavaju usisivaču JetBot 90 AI + da izbegne kablove i male predmete, a da pritom i dalje čisti teško dostupne uglove u vašem domu.

Samsung Bot Care: poslednja inovacija u rastućoj Samsung liniji robotike koja je u fazi razvoja, Samsung Bot Care je dizajniran da koristi AI za prepoznavanje i reagovanje na vaše ponašanje. Moći će da bude i robot pomoćnik i saputnik, koji će se brinuti za detalje u vašem životu.

Samsung Bot Handy: takođe se nalazi u fazi razvoja, a oslanjaće se na naprednu veštačku inteligenciju koja prepoznaje i skuplja predmete različitih veličina, oblika i težine, pomažući vam u radu oko kuće.

Samsung Bot Handy moći će da razlikuje sastav predmeta, koristeći odgovarajuću silu za njihovo hvatanje i pomeranje, pa će biti vaš pouzdani partner u kućnim poslovima, poput čišćenja neurednih soba ili sređivanja posuđa posle obroka.

Na konferenciji za medije sajma CES 2021, kompanija Samsung podelila je viziju brenda kako tehnologija može da omogući napredak i stvori bolje sutra.

Održiva budućnost zahteva ulaganja širokog spektra, zbog čega je Samsung fokusiran na tri ključna područja koja će imati najviše koristi od tehnoloških inovacija: održivost, obrazovanje i dostupnost.

„Uvek tražimo načine za izgradnju bolje, održive budućnosti. Fokusirani na životnu sredinu, ljude i društvo, nastavićemo da pružamo našim potrošačima odgovorne alate i tehnologije za rešavanje današnjih izazova i bolju budućnost“, izjavio je Sandip Rana, senior menadžer, specijalista za održivost životne sredine u kompaniji Samsung.

Verujući da će buduće generacije igrati presudnu ulogu u stvaranju održive budućnosti, Samsung je dao prioritet tehnološkom obrazovanju kroz program Samsung Solve for Tomorrow, koji podstiče mlade ljude da kreativno koriste tehnologiju za rešavanje izazova u zajednici i Samsung Innovation Campus, koji studentima pomaže da razviju tehničke i lične veštine za buduće poslove.

Kako bi svoje proizvode učinila dostupnijim za sve, kompanija Samsung razvija Aplikaciju SeeColors, koja pomaže slabovidim osobama da prilagode podešavanja na svojim QLED 2021 televizorima, radi boljeg gledanja, a funkcija zumiranja znakovnog jezika na televizorima osigurava osobama oštećenog sluha da uz prednosti moderne tehnologije uživaju u gledanju televizije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde