Maskirani uređaji – Sonos i Ikea su najavili zvučnike koji će biti prerušeni u lampe

Ikea i Sonos su udružili snage kako bi napravili kolekciju zvučnika maskiranih u lampe i police za knjige. Iako oni nisu zamena za neki postojeći skupoceni zvučni sistem, mogli bi da budu dovoljno primamljivi za ljude koji žele da kupe svoj prvi Sonos zvučnik. Oba zvučnika možete kontrolisati preko Sonos aplikacije i možete ih dodati postojećem višesobnom audio sistemu. Zvučnik maskiran u policu za knjige će koštati 99 dolara, a dok će zvučnik lampa koštati 179 dolara.

Ikea i Sonos su najavili Symfonisk kolekciju zvučnika maskiranih u lampe i police za knjige. Ove dve kompanije su ovu vest obelodanile na milanskom salonu nameštaja i dizajna Salone del Mobile.

Ikea uvek traga za idejama koje će unaprediti život u domu.

Sa stanovišta kvaliteta zvuka, nemojte očekivati nivo vernosti reprodukcije zvuka kao u zvučniku Sonos One, ali će ovi zvučnici verovatno zvučati bolje od, na primer, Amazon Echo ili Google Home zvučnika.

Štaviše, ove kompanije su koristile mrežu lampi za ozvučenje tokom svečanog predstavljanja proizvoda. Ipak, ako već imate Google Home Max ili HomePod, verovatno nema potrebe da sada potrčite da kupite i ove zvučnike, osim ako baš jako želite da vaša lampa pušta muziku.

Oba zvučnika dolaze u crnoj ili beloj boji i imaju jedan tviter zvučnik, jedan mid-woofer, i dva digitalna pojačala. Dugme za paljenje i gašenje na lampi može da se skine i zameni. U Ikei kažu da žele da kupci budu kreativni.

Nažalost, nijedan od ova dva zvučnika nema ugrađen mikrofon tako da iako tehnički podržavaju Alexu, moraćete da koristite Amazon Echo ili neki drugi uređaj koji podržava Alexu da biste upravljali zvučnikom. Tu je i podrška za Siri i AirPlay 2 za korisnike Apple uređaja.

Nedostatak stručnosti po pitanju visokokvalitetnih zvučnih sistema je naveo Ikeu da udruži snage sa kompanijom Sonos. Sa te strane, zvučnici su „zajedno razvijeni“ iako je Sonos očigledno napravio komponente vezane za zvuk pre nego što ih je poslao u Ikeu na završno sklapanje.

Novina koju predstavlja zvučnik unutar lampe zahtevala je i dosta kreativnog inženjeringa od strane kompanije Sonos.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde