Veliki transparentni hornski zvučnici za prekrasan način uživanja u muzici

Daleko smo od vremena kada su zvučnici, posebno oni kod kuće, jednostavno bili dosadne crne kutije koje su ispuštale zvuk u bilo kojem pravcu u kojem su bile usmerene. Dok takvi još uvek postoje, mnogi audio uređaji namenjeni kućnoj upotrebi su preuzeli zanimljivije dizajne koji spajaju estetiku i funkciju ne žrtvujući ni jedno od njih. Bang & Olufsen možda je jedan od najpopularnijih brendova na ovom rastućem tržištu zvučnika inspirisanih umetnošću, ali nije jedini sa radoznalim i privlačnim dizajnom. Ovaj set zvučnika, na primer, jednako je umetničko delo koliko je i visokokvalitetan audio uređaj, obećavajući da će doživljaj slušanja podići na sasvim novi nivo koji uključuje ne samo uši već i oči.

Ferguson Hill Jetstream

Zvučnik je oduvek predstavljen jednim od svojih najstarijih dizajna, konusnom strukturom koja se savija sa jednog kraja na drugi, stvarajući ono što je poznato kao oblik roga. Zvučnik Jetstream uzima taj oblik i pretvara ga u umetničko delo koristeći transparentni akril za rog i proširujući ga na veličinu ljudi. Rezultat je prepoznatljiv, jedinstven zvučnik koji čini da drajver izgleda kao da lebdi u vazduhu. Pogledan sa strane, zvučnik izgleda kao tragovi zvučnog praska koje je ostavio avion visokih brzina, što je, s obzirom na pozadinu dizajnera, vrlo prikladno.

Iako izabrani oblik roga za Jetstream može izgledati ukrasno, zapravo je zasnovan na čvrstim temeljima fizike. Baš kao i sa starim zvučnicima, oblik pomaže da se zvučni talasi slobodnije i ravnomernije odašilju i povećava taj efekat kako bi dostigao sve uglove sobe. Sistem zvučnika obećava jasan i dinamičan zvuk, bez obzira na to šta slušate, bilo da su to klasična remek-dela ili moderni zvučni efekti filma.

Ferguson Hill Jetstream

Hornski zvučnik je definitivno u centru pažnje, ali nije jedini član sistema zvučnika Ferguson Hill Jetstream. Tu je i bas zvučnik koji ima oblik transparentne sfere sa velikim drajverom, držan sa tri metalna konusna stopala. Ovo daje zvučniku određenu retro-futurističku estetiku koja savršeno dopunjuje gigantski hornski zvučnik.

Iako uglavnom funkcioniše kao audio sistem, Jetstream je takođe umetničko delo koje pretvara svaki prostor u jedinstveno audio-vizualno iskustvo. To je vrsta fuzije umetnosti i tehnologije koja redefiniše šta znači biti zvučnik za kuću ovih dana, pružajući vrednost koja ide dalje od prostog ispuštanja zvuka, već takođe dodiruje emocije i um tako što privlači više od jednog naših pet čula. To je i dizajn koji, bar u ovom slučaju, nosi prilično visoku cenu, iako bi se to uskoro moglo promeniti kako više proizvođača audio opreme usvaja svesniji pristup dizajniranju zvučnika.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

KEF LSX II LT bežični zvučnički...

Ovaj bežični zvučnički sistem, koristi isti 4,5-inčni 11. generacije Uni-Q drajvera kao iLSX II, pri čemu...

Široki frižider sa zamrzivačem, „A“ EU...

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je novi, izuzetno energetski efikasan i ekstra široki frižider sa zamrzivačem...

Revolucija pripreme kafe centrifugalnom ekstrakcijom i...

KUKU Maker omogućava prilagođavanje parametara ekstrakcije, pružajući vam potpunu kontrolu nad pritiskom ekstrakcije, temperaturom, finoćom mlevenja...

Nocs Design-ovi Monolit i Mini aktivni...

Dizajnirani i inženjerski razvijeni u Švedskoj, Nocs Mini i Monolit bežični zvučnici imaju za cilj da...

8 uzastopih godina na vrhu globalnog...

Samsung Electronics je još jednom potvrdio dominaciju na svetskom tržištu TV uređaja i već 18 godina...

TOP 5: Televizori ispod 1.000 evra

Opremanje vaše TV sobe jednim od najboljih televizora koje novac može kupiti može biti skupa investicija....

Uranjanje u dubine uz 8K

Svet snimanja video materijala i filmova se stalno razvija uz nove tehnologije koje pomeraju granice mogućeg....

HDMI ARC i eARC: Šta su...

Prilikom postavljanja novog televizora ili soundbara, trebaće vam različiti kablovi. Većina ljudi će jednostavno koristiti bilo...

Philips OLED+959 TV sa unapređenim Ambilightom...

TP Vision, kompanija koja poseduje brend Philips, je najavila svoj novi vrhunski OLED TV u okviru...

LG je predstavio elegantni DUALCOOL klima...

Ako živite na mestu sa četiri godišnja doba i još uvek koristite split sistem klima uređaj...