AI influenserka koja ne postoji: Pratioci žude za mojim provokativnim fotografijama – ali ja ne postojim

Milla Sofia je influencerka generisana veštačkom inteligencijom čije izazovne fotografije na Twitteru i TikToku zarađuju hiljade lajkova od obmanutih korisnika društvenih medija. „Ja sam 19-godišnja virtuelna devojka iz Helsinkija, iz Finske. Napravila me je veštačka inteligencija. Proverite moje druge naloge na društvenim mrežama preko linka ispod“, piše joj u biografiji na Twitter nalogu. Sofija, koja koristi @AiModelMilla na svojem verifikovanom Twitter nalogu, je potpuno lažna, ali njenih 20.900 pratilaca ne mogu da odole bikini fotografijama na kojima se nalazi u Grčkoj.

Ona je fotorealistička fantazija koja takođe zavodi svoje fanove da misle da obavlja posao kao običan čovek. Njen TikTok, na kojem se nalaze iste slike kao i na Twitteru, ima preko 80.000 pratilaca i preko 600.000 lajkova. Ljudi možda traže provod s ovom devojkom iz snova napravljenom od veštačke inteligencije, ali ono što ona dobija iz toga su dragoceni korisnički podaci, informacije koje će joj pomoći da se još više razvija.

Influencerka ima svoj veb sajt, s odeljkom za obrazovanje koji kaže da studira na Univerzitetu Život od juna 2023. godine. Možda je juče i rođena kao zavodnica, ali već uči neverovatnom brzinom.

„Biti influencer generisan veštačkom inteligencijom nije tipična obrazovna staza, ali dozvolite da vam kažem, uvek sam u pokretu, učim i razvijam se kroz sofisticirane algoritme i analizu podataka. U meni je programirana ogromna baza znanja koja me održava u koraku s najnovijim modnim trendovima, saznanjima o industriji i svim tehnološkim napretcima“, stoji u njenom opisu obrazovanja.

„Sve je u vezi moje stalne želje za samopoboljšanjem, konstantno sebe guram ka napred kao manekenka i influenserka. Sigurno, moje putovanje može izgledati drugačije od drugih, ali zapamtite moje reči, posvećena sam tome da budem na čelu modne industrije i pružam vredan sadržaj svojoj sjajnoj publici“, nastavlja opis.

Sofija trenutno „razmatra za koji brend bi želela da postane modna ambasadorka i virtuelna influenserka“, stoji na njenom veb sajtu.

„Kao manekenka, donosim neuporediv i futuristički pogled na svet stila. Bez obzira da li je modna pista ili digitalni prostor, moja strast leži u prikazivanju najnovijih trendova i pomaganju u prevazilaženju granica u uvek promenjivoj modnoj industriji“, kaže o sebi.

Milla Sofia je model veštačke inteligencije. Da li ona može predstavljati budućnost mode? Umesto jednostavnog „fotošopiranja“ lica modela kako bi zadovoljila nerealne beauty standarde, stvaranje lažnih modela može u potpunosti ukloniti potrebu za modelima. A veštačka inteligencija već uzima modni svet digitalnom olujom. Ranije ove godine, prva AI nedelja mode se održala u Njujorku u Spring Studios na Sohu.

AI botovi takođe osvajaju dating aplikacije kako bi varali korisnike, a usamljena srca već angažuju virtuelne devojke. Na primer, CarynAI > robot za ljubav< će razgovarati s ljubavnicima na mreži za 1 dolar po minutu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Kako koristiti ChatGPT da poboljšate celokupni...

Od trenutka kada je lansiran u novembru 2022. godine, ChatGPT je postao poznato ime. Ono što...

Zaboravite na solarni panel, dolaze kišni...

U potencijalnom preokretu u prikupljanju energije, istraživači su pronašli način da uhvate, skladište i iskoriste električnu...

Zašto plaćati fotografa?: Z Generacija oduševljena...

Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne...

Uskoro nam stiže poboljšano bežično punjenje...

Smartfoni su postali neizostavni deo naših života, oni su naš uređaj za komunikaciju, personalni kompjuter i...

Kako različiti trendovi utiču na dizajn...

Modni i životni trendovi se iz godine u godinu menjaju, vršeći uticaj na različite industrije, među...

GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na...

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja...

Top 5: korisnih Android aplikacija koje...

Svaki Android telefon dolazi sa paketom aplikacija koje pomažu kod obavljanja najrazličitijih zadataka. Većina telefona dolazi...

Japan će pokušati da prikuplja solarnu...

Japan i svemirska agencija ove zemlje po imenu JAXA već decenijama pokušavaju da šalju solarnu energiju...

Najbrža grafenska eksterna baterija na svetu...

Srećom po nas, eksterne baterije su doživele značajan napredak, a to se najbolje može videti po...

Mercedes ubacuje ChatGPT u svoje automobile

Mercedes-Benz i Microsoft su se dogovorili da ubace ChatGPT u Mercedes-Benz automobile u Sjedinjenim Američkim Državama....