Kyocera donosi 5G telefone za poljoprivrednike

Iz ove kompanije koja proizvodi izdržljive mobilne telefone kažu da koriste nove materijale kroz koje 5G signal može da prodre.

Kompanija Kyocera može zapravo da objasni za šta služi 5G mreža.

Ovaj proizvođač izdržljivih smartfona je na CES sajmu predstavio gomilu koncept telefona i uređaja koji su zauzeli osvežavajuće pragmatičan pristup 5G tehnologiji.

Umesto da samo budu „brži“, oni imaju specifičnu upotrebu, a Kurtis Vik (Curtis Wick) iz kompanije Kyocera je rekao da njihova kompanija neće praviti ove telefone sve dok poslovni kupci ne postanu ubeđeni da im oni trebaju.

U 5G eri, Kyocera zalazi dublje u svet komercijalne upotrebe.

Specijalni 5G telefoni za tehničare u hitnoj medicinskoj službi imaju kaiš za ruku i prikačenu kameru sa stabilizatorom, tako da medicinski tehničari mogu da prenose video snimak doktorima u bolnici i uživo dobiju povratne instrukcije – a to je nešto što bi imalo veliku korist od niske latencije i velike brzine koje donosi 5G mreža.

Tablet uređaj koji Kyocera razvija za poljoprivrednike služi i kao upravljač za dron, i potencijalno može da se koristi sa posebnim softverom kako bi se pratilo zdravstveno stanje stoke i njihovo kretanje uz pomoć markera kojim ste stoka obeležava.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Univerzalni dodatak za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...
Kompanija Kyocera može zapravo da objasni za šta služi 5G mreža. Ovaj proizvođač izdržljivih smartfona je na CES sajmu predstavio gomilu koncept telefona i uređaja koji su zauzeli osvežavajuće pragmatičan pristup 5G tehnologiji. Umesto da samo budu „brži“, oni imaju specifičnu upotrebu, a Kurtis Vik (Curtis Wick) iz kompanije Kyocera je rekao da njihova kompanija neće praviti ove telefone sve dok poslovni kupci ne postanu ubeđeni da im oni trebaju. U 5G eri, Kyocera zalazi dublje u svet komercijalne upotrebe. Specijalni 5G telefoni za tehničare u hitnoj medicinskoj službi imaju kaiš za ruku i prikačenu kameru sa stabilizatorom, tako da medicinski tehničari mogu da prenose video snimak doktorima u bolnici i uživo dobiju povratne instrukcije – a to je nešto što bi imalo veliku korist od niske latencije i velike brzine koje donosi 5G mreža. Tablet uređaj koji Kyocera razvija za poljoprivrednike služi i kao upravljač za dron, i potencijalno može da se koristi sa posebnim softverom kako bi se pratilo zdravstveno stanje stoke i njihovo kretanje uz pomoć markera kojim ste stoka obeležava. Ova kompanija je predstavila i koncept „pametnog 5G rutera“: Veličine je klasične knjige, a može da poveže preko sto uređaja na internet istovremeno koristeći Wi-Fi 6 standard. Ruter koristi Android operativni sistem na Snapdragon 865 čipu za sposobnost „edge computinga“. Na primer, neka zgrada ima gomilu sigurnosnih kamera povezanih na njega, i aplikacija na ruteru bi mogla da obradi snimke kako bi se zabeležilo svako opaženo kretanje. Onda bi se samo relevantni strimovi otpremili na mrežu preko 5G konekcije. Uređaji će imati i 5G konekciju sa milimetarskim radio talasima i 5G konekciju ispod 6 GHz koristeći Qualcomm X55 modem, potencijalno sa još nekim još uvek nepoznatim formama 5G konekcije. Neki kupci traže 5G na nelicenciranim frekvencijama. Druge veoma tražene komercijalne 5G funkcije, uključujući seckanje mreže i ultrapouzdanu komunikaciju, još uvek nisu dostupne u današnjim čipovima, tako da ih nema ni u uređajima ove generacije.