Hublot sat možete kupiti samo ako plaćate bitkoinima

Kompanija takođe planira da kupcima ponudi opciju da i ostale njihove satove plate kripto valutama.

Hublot je predstavio novi luksuzni sat iz Big Bang linije satova, ali ovaj časovnik je drugačiji od svih drugih modela ove kompanije. Ne možete da ga platite u kešu, a ne možete čak ni crnom American Express karticom – možete da ga kupite jedino ako plaćate bitkoinima.

Zove se Meca-10 P2P i dizajniran je da obeleži deseti rođendan ove kripto valute. Štaviše, Hublot će, pre nego što vam ga pošalje, na ivici korone vašeg sata ugravirati jedinstveni broj bitkoin transakcije koji ste iskoristili da platite ovaj sat.

Jedan Meca-10 P2P će vas izaći oko 25 hiljada dolara, pretvoreno u trenutnu tržišnu vrednost bitkoina.
Međutim, nije potpuno sigurno da ćete moći da kupite ovaj sat, čak i ako ste bitkoin milioner.

Hublot će napraviti samo 210 komada ovog modela, u znak 21 miliona bitkoina koliko ih maksimalno može postojati na celom svetu, a kompanija je rekla novinskoj agenciji Bloomberg da je već primila 210 porudžbina za ovaj sat.

Hublot je udružio snage sa kompanijom OS Limited (OSL) iz Hong Konga da bi odradili bezbednosne provere svih kupaca, jer svaka prijava za kupovinu sata mora prvo biti odobrena.

OSL će takođe sprovesti provere vezane za sprečavanje pranja novca da bi obezbedili da ljudi sa lošim namerama ne mogu da iskoriste ovu priliku da pretvore svoje nelegalno stečene kripto valute u „čistu“ luksuznu robu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde