Zakačite ga za najomiljeniju ličnu stvar i mirno spavajte

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy SmartTag+, najnoviju verziju SmartTag uređaja, opremljenu BLE (Bluetooth Low Energy) i UWB (ultra-široki protok) tehnologijama, za pronalaženje izgubljenih predmeta sa još većom preciznošću.

Galaxy SmartTag+ može da se prikači na svakodnevne predmete, poput torbe i priveska za ključeve, kako bi se oni lakše locirali putem SmartThings Find servisa na Galaxy mobilnim telefonima.

AR tragač na novom Galaxy SmartTag+ uređaju usmerava korisnika pomoću jednostavnog interfejsa na telefonima opremljenim UWB tehnologijom, poput Galaxy S21+ ili S21 Ultra, pokazujući tačnu udaljenost od SmartTag+ uređaja, uz vizuelne smernice ka njemu.

Kada se korisnik dovoljno približi, može da odabere opciju da SmartTag+ emituje glasan zvuk koji će pomoći korisniku da ga locira, čak i ako je pao ispod sofe ili iza ormana.

„UWB tehnologija zaista donosi velike promene, omogućavajući lociranje predmeta sa većom preciznošću, te ćemo nastaviti sa njenim uvođenjem širom Galaxy ekosistema, tražeći nove načine da je iskoristimo, kako bismo ljudima što više olakšali svakodnevni život”, izjavio je KJ Kim, direktor tima za istraživanje i razvoj mobilnih tehnologija, odeljenja za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.

Galaxy SmartTag+ koristi moćne sposobnosti lociranja SmartThings Find servisa, za pronalaženje predmeta čak i sa velike udaljenosti, zahvaljujući BLE konektivnosti.

Kada korisnik putem SmartThings Find servisa prijavi da je njegov uređaj ili predmet sa lokatorom zagubljen, drugi Galaxy uređaji koji se nalaze u blizini će obavestiti SmartThings server i korisnika o tačnoj lokaciji predmeta, a svi podaci su kriptovani i zaštićeni.

Galaxy SmartTag+ dostupan je u crnoj boji po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 6.999 dinara.


Postavi odgovor

molimo, unesite komentar!
unesite ime