Naučite da govorite jezikom GPT-a

ChatGPT je tehnološka zvezda u ovom trenutku. Toliko prašine se diglo oko njegove sposobnosti da stvara sadržaje i sav taj hajp je zaslužen… do određene mere. Iako prebacivanje svih zadataka vezanih za stvaranje sadržaja na ChatGPT deluje uzbudljivo, kompanije će se suočiti sa velikim izazovima prilikom strukturiranja timova koji će koristiti ovu tehnologiju u procvatu. Ova tehnologija je demokratizovala veštačku inteligenciju, ali kao lideri, mi se nalazimo na prekretnici kada treba odlučiti kako je koristiti u biznisu.

Kao što su svi naučili kako se koriste pretraživači u ranim danima Googlea i Yahooa, tako ćemo svi naučiti da „govorimo jezikom GPT-a“ u godinama koje dolaze. Sve je u formulaciji zahteva. GPT ne razume nijanse oko pojedinačnih brendova (bez dodatno uloženog napora) i ne može da pokaže empatiju prema vašim klijentima.

GPT može drastično da unapredi svakodnevno poslovanje mnogih zaposlenih, od toga da pomaže piscima sadržaja kad imaju blokadu do pisanja prve verzije dokumenata ili sumiranja tuđih radova. Kada mu pažljivo i precizno formulišete zahteve, GPT može da podigne efikasnost i produktivnost u većini organizacija, a može čak da posluži i kao učitelj (tako što sumira ideje koje su drugi imali ranije) ili kao kreativac (tako što preformuliše tuđe ideje).

Vreme i ljudski kadar su potrebni za obavljanje kreativnih zadataka, razumevanje klijenata, provera informacija i donošenje nepristrasnih odluka. Kada se koristi na pravi način, veštačka inteligencija može vašem timu da oslobodi vreme tako što će ih poštedeti obavljanja repetitivnih zadataka kao što je slanje mejlova nakon određenih događaja, odabir prave reklame koju treba pokazati klijentu ili pronalaženje raznih informacija.

Na nama, kao tehnološkim liderima, je da koristimo GTP na strateški i odgovoran način, kako bismo izgradili svetliju budućnost za naše organizacije. Moramo na kvalitetan način da uključimo GPT u naše strategije i poslovanje, kombinujući njegove jedinstvene sposobnosti sa jedinstvenim sposobnostima naših timova. Razumevanjem mogućnosti i ograničenja GPT-a, možemo da koristimo njegov potencijal da stvorimo izvanredno korisničko iskustvo i dugotrajnu vrendnost za naše kompanije.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Ako ste gejmer OBAVEZNO pročitajte tekst!

Kako bi procenili rizike u svetu gejminga, eksperti...

TOP 5: zastarelih tehnologija koje će zbuniti nove...

Hajde da napravimo jedan nostalgični povratak u prošlost...

Koja je najbolja mobilna mreža u Srbiji?

mts mobilna mreža proglašena je za najbolju na...

Sajber rat u Ukrajini doveo do rekordnih DDoS...

Distributed Denial of Service (DDoS) napadi, dizajnirani su...

Veštačka inteligencija će stvoriti bolje poslove kako roboti...

Veštačka inteligencija će eliminisati mnogo niskokvalifikovanih i slabo...

RAD OD KUĆE – Budućnost poslovanja

Kada smo suočeni sa krizom, kao što je...

Prvi vozovi na hidrogenski pogon protutnjali Nemačkom

Prva dva voza na hidrogenski pogon počela su...

Seks igračka koja starim vibratorima kaže „s****e ga“

Sve ove igračke se svode na elektromotor i...

Muzičari u formi veštačke inteligencije predstavljaju rastući trend....

Najaktivniji muzičari uspevaju da izbace jedan, možda dva...

SBB POMOĆ učenicima osnovnih i srednjih škola

Kompanija SBB je pre petnaest dana uputila zvaničan...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
ChatGPT je tehnološka zvezda u ovom trenutku. Toliko prašine se diglo oko njegove sposobnosti da stvara sadržaje i sav taj hajp je zaslužen… do određene mere. Iako prebacivanje svih zadataka vezanih za stvaranje sadržaja na ChatGPT deluje uzbudljivo, kompanije će se suočiti sa velikim izazovima prilikom strukturiranja timova koji će koristiti ovu tehnologiju u procvatu. Ova tehnologija je demokratizovala veštačku inteligenciju, ali kao lideri, mi se nalazimo na prekretnici kada treba odlučiti kako je koristiti u biznisu. Kao što su svi naučili kako se koriste pretraživači u ranim danima Googlea i Yahooa, tako ćemo svi naučiti da „govorimo jezikom GPT-a“ u godinama koje dolaze. Sve je u formulaciji zahteva. GPT ne razume nijanse oko pojedinačnih brendova (bez dodatno uloženog napora) i ne može da pokaže empatiju prema vašim klijentima. GPT može drastično da unapredi svakodnevno poslovanje mnogih zaposlenih, od toga da pomaže piscima sadržaja kad imaju blokadu do pisanja prve verzije dokumenata ili sumiranja tuđih radova. Kada mu pažljivo i precizno formulišete zahteve, GPT može da podigne efikasnost i produktivnost u većini organizacija, a može čak da posluži i kao učitelj (tako što sumira ideje koje su drugi imali ranije) ili kao kreativac (tako što preformuliše tuđe ideje). Vreme i ljudski kadar su potrebni za obavljanje kreativnih zadataka, razumevanje klijenata, provera informacija i donošenje nepristrasnih odluka. Kada se koristi na pravi način, veštačka inteligencija može vašem timu da oslobodi vreme tako što će ih poštedeti obavljanja repetitivnih zadataka kao što je slanje mejlova nakon određenih događaja, odabir prave reklame koju treba pokazati klijentu ili pronalaženje raznih informacija. Na nama, kao tehnološkim liderima, je da koristimo GTP na strateški i odgovoran način, kako bismo izgradili svetliju budućnost za naše organizacije. Moramo na kvalitetan način da uključimo GPT u naše strategije i poslovanje, kombinujući njegove jedinstvene sposobnosti sa jedinstvenim sposobnostima naših timova. Razumevanjem mogućnosti i ograničenja GPT-a, možemo da koristimo njegov potencijal da stvorimo izvanredno korisničko iskustvo i dugotrajnu vrendnost za naše kompanije.