Naučite da govorite jezikom GPT-a

ChatGPT je tehnološka zvezda u ovom trenutku. Toliko prašine se diglo oko njegove sposobnosti da stvara sadržaje i sav taj hajp je zaslužen… do određene mere. Iako prebacivanje svih zadataka vezanih za stvaranje sadržaja na ChatGPT deluje uzbudljivo, kompanije će se suočiti sa velikim izazovima prilikom strukturiranja timova koji će koristiti ovu tehnologiju u procvatu. Ova tehnologija je demokratizovala veštačku inteligenciju, ali kao lideri, mi se nalazimo na prekretnici kada treba odlučiti kako je koristiti u biznisu.

Kao što su svi naučili kako se koriste pretraživači u ranim danima Googlea i Yahooa, tako ćemo svi naučiti da „govorimo jezikom GPT-a“ u godinama koje dolaze. Sve je u formulaciji zahteva. GPT ne razume nijanse oko pojedinačnih brendova (bez dodatno uloženog napora) i ne može da pokaže empatiju prema vašim klijentima.

GPT može drastično da unapredi svakodnevno poslovanje mnogih zaposlenih, od toga da pomaže piscima sadržaja kad imaju blokadu do pisanja prve verzije dokumenata ili sumiranja tuđih radova. Kada mu pažljivo i precizno formulišete zahteve, GPT može da podigne efikasnost i produktivnost u većini organizacija, a može čak da posluži i kao učitelj (tako što sumira ideje koje su drugi imali ranije) ili kao kreativac (tako što preformuliše tuđe ideje).

Vreme i ljudski kadar su potrebni za obavljanje kreativnih zadataka, razumevanje klijenata, provera informacija i donošenje nepristrasnih odluka. Kada se koristi na pravi način, veštačka inteligencija može vašem timu da oslobodi vreme tako što će ih poštedeti obavljanja repetitivnih zadataka kao što je slanje mejlova nakon određenih događaja, odabir prave reklame koju treba pokazati klijentu ili pronalaženje raznih informacija.

Na nama, kao tehnološkim liderima, je da koristimo GTP na strateški i odgovoran način, kako bismo izgradili svetliju budućnost za naše organizacije. Moramo na kvalitetan način da uključimo GPT u naše strategije i poslovanje, kombinujući njegove jedinstvene sposobnosti sa jedinstvenim sposobnostima naših timova. Razumevanjem mogućnosti i ograničenja GPT-a, možemo da koristimo njegov potencijal da stvorimo izvanredno korisničko iskustvo i dugotrajnu vrendnost za naše kompanije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde