Volta Trucks je udružio snage sa kompanijom HERE kako bi ponudio navigaciu u poslednjoj deonici isporuke

Kompanija Volta Trucks je potvrdila da će dolazeći model Volta Zero koristiti integrisanu navigaciju kompanije HERE Technologies. Volta Zero će koristiti funkciju EV Range Assistant koju je kompanija HERE posebno razvila za isporuke u gradskom jezgru. Ona uključuje predviđanje dužine putanje za kamione na ruti kojom se kreću i omogućava planiranje rute uključujući veći broj stajanja radi isporuke. Pretraga, kreiranje ruta, informacije o saobraćaju u realnom vremenu i glasovno navođenje pri svakom skretanju biće dostupni i onlajn i oflajn.

HERE navigacija omogućava kompaniji Volta Trucks da iskoristi model navigacije kao usluge i isporuči pojednostavljen lanac nabavke infotejnmenta i razvoni proces. Prednosti uključuju niže troškove, poboljšanu skalabilnost a uz to Volta Trucks će moći da ponudi jedinstveni infotejnment sistem u vozilu koji kupac može daljinski rekonfigurisati i nadzirati, omogućavajući im da konstantno ažuriraju i unapređuju doživljaj u vožnji. Bezbedni prenos podataka između kamiona i oblaka unapređuje bezbednost vozača i privatnost, pritom dajući pristup najnovijim mapama preko striminga.

Sa HERE navigacijom, vozači će moći da koriste inovativnu what3words tehonlogiju za geolociranje. what3words predstavlja jednostavn način za prepoznavanje lokacije na način koji je precizniji od ulične adrese. what3words je podelio svet u mrežu kvadrata od po tri metra i svakom od tih kvadrata dodelio kombinaciju tri random reči koje predstavljaju what3words adresu. Vozači mogu da unesu what3words adrese direktno u sistem svog kamiona, omogućavajući im da sa lakoćom pronađu lokacije kao što su određeni ulazi u zgrade ili lokacije za utovar/istovar – što je savršeno za vozače koji imaju puno posla i više isporuka po gradu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde