STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Ovaj 4-taktni V-twin motor sa zapreminom komore za sagorevanje od 830 cm3 isporučuje 66 ks ili 81 Nm snage.

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su napravili ATV koji je snažan, pouzdan i, što je najvažnije, koji ima razumnu cenu. Za konstrukciju ovog vozila koristili su komponente vodećih japanskih i ruskih proizvođača.

Inženjeri iz odeljenja za istraživanje i razvoj su stvorili stil koji se ne može porediti ni sa jednim drugim. Novi, agresivni izgled će sigurno biti prepoznatljiv i definitivno će privući dosta pažnje u moru drugih ATV modela. Za plastične delove na STELS ATV 850 modelu, koristi se potpuno nova formula za plastične materijale, koja donosi savršenu kombinaciju fleksibilnosti i snage.

Šasija za model ATV 850 se pravi u kompaniji MOTOVELOZAVOD na potpuno automatizovanoj robotskoj liniji. Snaga i pouzdanost šasije i vešanja osigurana je ne samo kvalitetom izrade, već i egzaktnim proračunima u fazi dizajniranja, koji su se dokazali na teškim testovima. Vešanje čine veoma čvrste kontrolne ruke i kovani upravljački zglobovi. Oni koriste preciznost i izdržljive ležajeve u glavčini točka koje proizvodi svetski poznat japanski brend Koyo. Amortizeri omogućavaju izuzetno meku vožnju i impresivan hod od 225 mm napred i 243 mm pozadi.

Kočioni sistem koji se nalazi na modelu ATV 850 nije tipičan sistem koji ćete naći na ATV vozilima. U kompaniji VELOMOTORS su koristili disk kočnice za svaki od točkova. Ovakva postavka u potpunosti otklanja opterećenje sa menjača tokom kočenja, time povećavajući pouzdanost i izdržljivost vozila.

ATV 850 je opremljen konektorima električnih instalacija koji su vodootporni. Komandna tabla je napravljena u saradnji sa renomiranom kompanijom KOYO na kojoj su prikazani svi neophodni pokazatelji rada motora, prenosa i drugih parametara. Takođe su korišćeni i pouzdani kontrolni prekidači na ručkama, koji su preuzeti sa D i GT ATV serija. LED farovi su vodootporni, spojeni sa aluminijumskim okvirom i membranskim ventilom, što im omogućava da izdrže pritisak vode do dubine od 50 metara. LED pokazivači pravca montirani su tako da očuvaju svoj integritet pri bilo kakvim manevrima.

Motor na modelu Stels ATVs 850 je najsnažniji i tehnološki najnapredniji motor koji ova firma ima u ponudi. Ovaj 4-taktni V-twin motor sa zapreminom komore za sagorevanje od 830 cm3 isporučuje 66 ks ili 81 Nm snage. Za tako moćan i neverovatno brz motor dizajnirali su CVT menjač i prenos koji može da izdrži veliko opterećenje. Još jedna modifikacija na ovom motoru je već viđena na motornim sankama STELS S850 Wolverine. Ekonomični i elastični benzinski motor koji isporučuje mnogo obrtnog momenta: besprekoran rad za maksimalno uživanje u vožnji; kontrolisana snaga za najbolji balans između performansi i potrošnje goriva; prijatan zvuk motora; značajan obrtni moment već od donjeg dela širokog operativnog opsega.

Tip motora

4-taktni, 2 cilindra (V tip), EFI

Zapremina (cm3

830

Snaga (KS/kW)

47/34 pri 5.250 o/min

Ukupna dužina (cm)

239

Ukupna širina (cm)

135

Ukupna visina (cm)

154,5

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Mammut Free 28 sa izdvojivim Airbag...

Ovaj ranac teži samo 1.5 kg i ima kapacitet od 28 litara, što ga čini idealnim...

Najbolji skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Atomic Hawx Prime 100 ski cipela

Srednja veličina sa srednjim fleksom za muškarce sa srednjom građom. Kao rečenica iz marketinga možda zvuči...

Kombi koji se širi u dvosoban...

AC Future, koristeći inženjerski talenat i delove nabavljene iz Kine, želi da predstavi proširivi kamperski kombi...

Najbolje skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Salomon S/Pro 120 Ski čizme

Salomon S/Pro 120 je visoko performantna čizma namenjena zahtevnim skijašima na srednjem nivou do eksperta. Sa...

TOP 5: skija za stazu 2023-2024

Od oštrih, pravih „mašina“ za carving, do opuštenih krstarenja za početnike, odabrali smo najbolje skije za...

Elan Primetime 55+ FusionX skije

Nova serija Elan Primetime predstavlja jedinstvenu Amphibio tehnologiju sa posvećenim skijama za levu i desnu stranu....

Petzl Leopard LLF Crampon: Savršeni crampon...

Najlakši crampon u Petzl-ovoj ponudi dizajniran je za korišćenje na skijaškim i snowboard čizmama kao i...

IZVEŠTAJ: BOOT 2024 POZDRAVLJEN KAO USPEH

Nakon devet dana sajma boot Düsseldorf 2024, industrija plovidbe i vodenih sportova je dala pozitivnu ocenu...