Predstavljamo brend Artime i njihov ART01 Turbijon

Vađeni zajedničkom strašću za luksuznim časovničarstvom, njihova namera je da „dotaknu srca najzahtevnijih klijenata“, a njihova prva kreacija trenutno je u izradi. Artime ART01 donosi skeletonizirani kalibar u belom zlatu sa turbijonom sa dve balansne opruge koji bukvalno lebdi unutar kućišta od titanijuma/safirnog stakla. On obasipa generalno skriveni mehanizam svetlošću i jasnoćom, nudeći jedinstveni pogled od 360° na svoju skulpturalnu arhitekturu i komplikacije.

U pogledu originalne konstrukcije sata, zapravo je teško uočiti gde prestaje kućište a gde počinje mehanizam. Ne postoji ploča mehanizma! Njeni delovi su skriveni između trodimenzionalnih mostova sastavljenih i fiksiranih direktno na sredinu kućišta, čime se stvara osećaj providnosti i dubine. Tanka, okrugla korona postavljena je na safirno staklo.

Lebdeći unutar ovog sata prečnika 42 mm, mehanizam na ručno navijanje je regulisan od strane jednominutnog turbijona koji stvara kontratežu skeletoniziranom burencetu na 12 sati. Kako je hronometrija veliki fokus kompanije Artime, balansni točak varijabilne inercije je opremljen sa dve balansne opruge proizvedene preciznim inženjerstvom. One su postavljene tako da, dok osciliraju, njihova težišta se kreću ka spolja suprotnim simetričnim putanjama kako bi se osiguralo da njihovo kumulativno težište bude u centru osovine u svakom trenutku.

I za kraj, mehanizam sadrži praktični birač funkcija. Koaksijalni pušer na krunici pokreće stupčasti točak i omogućava vam da se prebacujete između neutralne funkcije, podešavanja vremena i navijanja sata.

Dekoracije kalibra na modelu ART01 uključuju zakošene kazaljke, polirane kadice, crno poliranje, uvučene stranice… Točkići i mostovi su napravljeni od sivog zlata. Rubini zaobljenih površina krase mehanizam, predivno hvatajući zrake svetlosti i poboljšavajući lubrikaciju.

Sat će biti napravljen u ograničenoj seriji od 20 komada sa kućištem od titanijuma. Cena je 195.000 švajcarskih franaka.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde