Saradnja brendova Omega i Swatch preti da sruši internet

Kako vam zvuči ideja Speedmastera od 250€? Bacite pogled na MoonSwatch.

Jedna neočekivana saradnja je izazvala oduševljenje među ljubiteljima satova. Kompanije Omega i Swatch su udružile snage kako bi ponudile kolekciju od 11 modela koje su nazvali MoonSwatch. Rekreirajući tačne proporcije i dizajn čuvenog sata Omega Speedmaster Moonwatch, ovo su kvarcni satovi u biokeramičkim kućištima… i koštaju 250 evra.


MoonSwatch ima isti prečnik kućišta od 42 mm kao i Speedmaster sa svim identičnim detaljima, od kontrure kućišta do „stepenastih“ podbrojčanika. Naravno, lako se razlikuju od Speedmaster satova iz nekoliko razloga. Kao prvo, kvarcni mehanizmi diktiraju određeni izgled brojčanika sa ravnomerno raspoređenim podbrojčanicima naspram rasporeda na Speedmasteru gde su podbrojčanici grupisani ka donjoj polovini brojčanika. Ako pogledate malo bliže, na brojčaniku piše „Swatch“ i „MoonSwatch“.


Svaki od satova iz ove kolekcije ima tematiku nekog od nebeskih tela iz našeg solarnog sistema, a onaj sa temom Meseca je najsličniji pravom Omega Speedmasteru. Kod ostalih verzija, međutim, korišćena je doza kreativne slobode i mogućnosti koje nudi biokeramika, pa one tako nude raznobojna kućišta i različite dizajne, kao što biste očekivali od Swatch satova. Biokeramika je vlasnički materijal kompanije Swatch napravljen od keramike i ricinusovog ulja a rezultat je nešto nalik na plastično-keramički hibridni materijal koji je lagan, baršunast, otporan na ogrebotine i interesantan.


Možete da uzmete pink verziju sa tematikom Venere, žutu za Sunce, zelenu i plavu za Zemlju ili verziju sa tematikom Marsa zasnovanu na prototipu koji je Omega napravila za Nasu 1972. godine. Tu su i dodatni detalji za najveće zaluđenike: dizajn sa „tačkom iznad 90“ i skriveno „S“ integrisano u centar stakla. Vredi pogledati sve varijacije. Svaka dolazi sa narukvicom na čičak, kao što su nosili astronauti preko svemirskih odela.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde