Vreme za trkanje: Ressence Type 5X

Prvi Ressence sat sa fokusom na auto-moto sport i novim funkcijama posvećenim protoku vremena i funkcionisanju motora sa turbopunjačem.

Brend Ressence se nalazi u zasebnoj ligi u časovničarskoj industriji.
Nastao je 2010. godine i redefinisao je način na koji mehanički satovi rade, napravivši inovativni displej i elektronsku krunicu.

Najnoviji poduhvat kompanije je prilično neočekivana, ali zaista sjajna saradnja sa kompanijom Automobili Amos, koja je iznedrila model ograničene serije inspirisan sportskim automobilom zasnovan na neuobičajenom satu ove kompanije namenjenom vodenim i drugim sportovima.

Pored novih boja i materijala, glavna specifičnost modela Ressence Type 5X vidljiva je na koroni.
Redovni model Type 5 je dizajniran da bude ronilački sat, te stoga ima i 60-minutnu jednosmernu koronu.

Stepenovanje na koroni modela Type 5X ima direktne veze sa kolaboracijom između ovog brenda i kompanije Automobili Amos kao i sa funkcionisanjem turbopunjača.
Korona je podeljena u dva dela.

Prvi je namenjen vremenu potrebnom za zagrevanje motora (prvih 15 minuta) – gde S označava Start, D znači Drive a R označava Race – dok je drugi deo namenjen periodu potrebnom za hlađenje turbopunjača (preostalih 10 minuta).

Korona je, naravno, i dalje jednosmerna i radi kao na ronilačkom satu tako što pratite „S“ marker ili crveni trouglić.

Novi model Ressence Type 5X predstavlja kombinaciju karakterističnih elemenata iz desetogodišnje kolekcije i inspiracije dobijene iz automobila Delta Futurista.

Kao prvo, tamna maslinasto-zelena boja je zajednička nit koja povezuje sve elemente i koristi se u ovom novom modelu.

Kao drugo, ovaj brend je za pomenutu kolekciju osmislio poseban simbol koji predstavlja fuziju znaka X, ili latinskog broja deset, i peščanog sata.

Simbol možete videti na podbrojčaniku na 10 sati.

Ressence Type 5X ostaje veran originalnom i superinovativnom konceptu, to je ronilački sat koji omogućava roniocima da očitavaju vreme pod vodom, bez refleksije ili distorzije. Osnovna ideja brenda Ressence bazira se na ROCS modulu koji je postavljan na automatski mehanizam sa kojim je povezan samo preko minutne osovine.

Imajući to u vidu, kompanija je razvila fascinantni modul brojčanika koji je napunjen uljem i hermetički zatvoren.

Veza između mehanizma i ovog modula je magnetska, a kompleksno kompenzovanje ispod sistema koriguje ekspanziju ulja kada temperatura raste – pa zato i imate merač temperature na brojčaniku.

Kućište modela Ressence Type 5X je zadržalo originalni oblik.

Napravljeno je od poliranog titanijuma klase 5 i ima prečnik od 46 mm i visinu od 15,5 mm – ali sat na ruci deluje manji nego što to ove brojke kazuju. Tamno-zeleni rotirajući poklopac kućišta koristi se za navijanje automatskoj mehanizma i podešavanje vremena.

I za kraj, tu je još jedan dodatak koji se dobija u kutiji… Na volanu modela Lancia Delta Futurista nalazi se „levati“ dugme koje je korisno za ablendovanje vozačima ispred vas, kada želite na fin način da ih pozovete da se pomere iz vaše trake (na italijanski način).

U slučaju sata Ressence Type 5X „levati“ se odnosi na gumeni dodatak koji omogućava vozaču da nosi sat na bočnom delu ručnog zgloba, gde on savršeno stoji tokom vožnje.

Ressence Type 5X, drugi u nizu od četiri sata koji čine kolekciju povodom desete godišnjice brenda, proizveden je u ograničenoj seriji od 40 komada. Cena će im biti 34.200 evra.

Za više detalja posetite sajt ressencewatches.com.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde