Christiaan van der Klaauw predstavlja model Cosmic Real Moon Joure Green Meteorite

Kosmička fuzija najpreciznijeg mehanizma na svetu sa 3D mesečevim fazama i brojčanikom od zelenog meteorita.

Christiaan van der Klaauw, nezavisni holandski proizvođač ručnih i zidnih satova, poznat je po minijaturizaciji astronomskih komplikacija i ušao je u anale horološke istorije time što je napravio najmanji mehanički planetarijum na svetu. Jasno je da van der Klaauw odgovara profilu astrofila, osobe opsednute planetama, zvezdama i svemirom. Najnovija kreacija ovog brenda, na kojoj je od 2009. godine radio holandski dizajner Danijel Reintjes, je verzija modela Real Moon Joure od zelenog meteorita, kosmička fuzija najpreciznijeg mehanizma na svetu sa 3D mesečevim fazama i brojčanikom od zelenog meteorita. Moon Joure modeli dolaze sa kućištima prečnika 40 mm od čelika, roze zlata i belog zlata, sa ili bez dijamantske korone.

Ovaj Christiaan van der Klaauw sat ima najprecizniju komplikaciju 3D mesečeve faze ikada inkorporiranu u jedan mehanički sat, sa odstupanjem od samo jednog dana na svakih 11.000 godina.

SVEMIRSKA MAGMA

Kada meteroid velikom brzinom uđe u Zemljinu atmosferu i izgori, onda se naziva meteor i izaziva spektakularan fenomen koji znamo kao zvezdu padalicu. Ako preživi taj opasni put i padne na zemlju, onda se zove meteorit. Neki od najstarijih pronađenih meteorita stari su do 4,6 milijardi godina i kao takvi predstavljaju vremenske kapsule koje sadrže informacije o sunčevom sistemu.

ZELENI METEORIT

Žad-zeleni meteorit na brojčaniku otkriva klasične Widmanstätten šablone (ukrštajuća kristalna struktura legure nikla i gvožđa) gvozdenih meteorita. Rimski brojevi na gornjoj polovini brojčanika su optočeni rodijumom, a XII marker je zamenjen zlatnim CDVK  logoom u vidu sunca sa 12 zraka.

Kazaljke u Breguet stilu daju brojčaniku notu klasicizma i optočene su roze zlatom na modelu u roze zlatnoj boji. U velikoj aperturi na 6 sati sa srebrnim prstenom i crnim ulegnućem smešten je ručno rađeni crno-srebrni mesec sa istačkanom površinom.

AUTOMATSKI KALIBAR

Ovu preciznu interpretaciju mesečevih faza pokreće kalibar CDVK7382, automatski mehanizam nad kojim se nalazi Real Moon Joure modul. Rezerva snage sa dva burenceta iznosi 96 sati. Pored premijum materijala korišćenih u završnoj obradi, na rotoru je ručno ugravirano šest planeta i zvezda sa prepoznatljivim suncem sa 12 zraka u sredini.

DOSTUPNOST I CENA

Sve verzije modela Christiaan van der Klaauw Real Moon Joure Green Meteorite dolaze sa crnom kožnom narukvicom sa metalnom kopčom od istog materijala kao i kućište i sa ugraviranim logoom brenda. Cene variraju u zavisnosti od izbora metala i korone. Čelični model se prodaje po ceni od 39.950 evra, sa dijamantima je 57.450 evra, Real Moon Joure od roze zlata staje 60.450 evra, sa dijamantima je 77.950 evra, a verzija od belog zlata košta 65.760 evra, sa dijamantima 83.250 evra.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde