Dinamičan, moć́an i isključivo sa elektrifikovanim pogonom

Moderan, sportski luksuz – novi GLC otelotvoruje ovu ideju u svakom svom detalju. To je najdinamičniji model u uspešnoj SUV porodici brenda Mercedes-Benz.

„Sa novim GLC-om, nastavljamo priču o uspehu za budućnost: od njegovog predstavljanja, 2,6 miliona kupaca odlučilo se za model u ovoj popularnoj SUV seriji. Kao najprodavaniji Mercedes-Benz model u poslednje dve godine, GLC je jedno od najvažnijih vozila u našem portfoliju proizvoda. Uverena sam da će novi GLC sa svojom kombinacijom dinamičnog uživanja u vožnji, modernog dizajna i funkcija kao što su terenski kokpit i naša MBUX navigacija proširene stvarnosti oduševiti i avanturiste i porodice“, kaže Britta Seeger, član upravnog odbora Mercedes-Benz Grupe.

„Novi GLC dolazi sa svim atributima koji čine Mercedes-Benz SUV onim što jeste: beskompromisna ​​bezbednost pri rukovanju na putu, izvanredna dinamika vožnje i superiorne performanse na off-road-u“, tako je novi GLC opisao Jörg Bartels, Head of Overall Vehicle Integration. „Sa svojim visokim nivoom udobnosti u vožnji i ubedljivom ukupnom akustikom, GLC je vrhunski saputnik na velikim udaljenostima i veoma zabavan za vožnju.“Za operacije vuče, po prvi put smo uveli optimizovanu funkciju planiranja rute i pomoć pri manevrisanju prikolice“.

Novi GLC je odmah prepoznatljiv kao član Mercedes-Benz porodice SUV vozila. Jedan od najvažnijih karakteristika dizajna GLC-a je redizajniran prednji kraj, sa farovima koji se direktno povezuju sa rešetkom hladnjaka kako bi se naglasila širina vozila, i nova rešetka hladnjaka kao deo standardne spoljašnjosti AVANTGARDE, koja sada ima hromirani okvir i sportska lamela u mat sivoj boji sa hromiranim ukrasima.

„Novi GLC nastavlja našu filozofiju dizajna svojom senzualnom čistoćom, i kao i ceo portfolio SUV vozila, odiše inteligencijom i emocijama “, kaže Gorden Wagener, direktor dizajna komapnije Mercedes-Benz AG. „Sa svojom lepotom i izuzetnim duhom uspeli smo da stvorimo moderan luksuz koji je zaštitni znak brenda Mercedes-Benz.“

Dobrodošli u moderan, sportski luksuz brenda Mercedes-Benz: ovo je poruka koju unutrašnjost novog GLC-a sa linijom AVANTGARDE već šalje u svojoj standardnoj konfiguraciji. Instrument tabla je jasno strukturisana: gornji deo ima profil nalik krilu. Donji deo ima izdašnu površinu koja se skladno uliva u zakrivljenu centralnu konzolu. LCD ekran visoke rezolucije od 12,3 inča  ispred vozača izgleda kao da slobodno lebdi ispred profila krila. Centralni displej od 11,9 inča  izdiže se neprimetno i bez spojeva od centralne konzole, a takođe izgleda da lebdi iznad oblasti ukrasa. Kao i kontrolna tabla, površina ekrana je blago nagnuta prema vozaču.

Novi GLC je dostupan samo kao hibrid: kao plug-in hibrid ili kao blagi hibrid sa tehnologijom od 48 volti i integrisanim starter-generatorom.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde