TESTIRALI SMO: Jeanneau Cap Camarat 9.0 WA – Brzina i komfort u jednom

Otvoreni fisherman, s čvrstim krovom još više pojačava taj utisak. Međutim, kad malo bolje razgledate interijer vidite da u kremenom delu ima veliki sto s klupama koje ga okružuju, veliku kabinu s čak četiri ležaja i veliki prostor za sunčanje na pramcu. Ovo jasno govori da se zapravo radi o izuzetnom plovilu s komforom, koji će zadovoljiti sve članove porodice, što ga čini pravim porodičnim kruzerom sa sportskim karakterom.

Centralno upravljačko mesto je odlično dizajnirano. Iako su sa strane i bočni prolaz i vrata za ulazak u kabinu, tu je još uvek ostalo dovoljno mesta za pregledno upravljačko mesto, i za dva kapetanska sedišta. Ona su povišena i postavljena na velikom postolju, pa je njegova unutrašnjost iskorišćena za ugradnju hladnjaka sa zadnje strane sklopive klupe, a ostalo je dovoljno mesta i za jedan poveći skladišni prostor. A na klupi su dva odlična sklopiva sedišta za skipera i navigatora, za mirnu ili adrenalinsku vožnju.

Okvir vetrobranskog stakla ujedno predstavlja i čvrsti rukohvat, ali tu je i jedan manji na samoj konzoli, ugrađen na pravom mestu. Još jedno od odličnih rešenja je raspored instrumenata, komandi i prekidača na konzoli. Sve je ugrađeno u gornjoj zoni iznad kormila sve je pregledno i nadohvat ruke, tako da se ne morate saginjati i tražiti prekidače.

U kabinu se ulazi kroz velika klizna vrata, koja se nalaze levo od centralne konzole, a da bi se u nju i ušlo potrebno je spustiti se niz tri stepenice. Odmah ćete uočiti da je kabina puna svetla, pa deluje veće nego što stvarno jeste. Dva velika bočna prozora, pa još i krovni prozor, dovoljno su veliki za dobro osvetljenje, ali i za ventilaciju kabine. Ležaj za dvoje u vrhu pramca izveden je u klasičnoj V formi, sa stolićem u sredini, kada kabina predstavlja zatvoreni dnevni salon.

Levo je mala kuhinja, koja sadrži sudoperu sa slavinom, frižider, a iznad je još i mikrotalasna. Sve je to sasvim dovoljno da jednoj porodici može omogućiti pripremu pristojnog obroka. A sa strane je još i ormarić za osnovni kuhinjski pribor i ponešto namirnica.

Druga dva ležaja smeštena su u zadnjem delu ispod skiperske klupe i kokpita. I ovde se nalaze dva manja bočna prozora, pa ni ova mini kabina ne deluje klaustrofobično.

Za mnoge nautičare najbolji deo ovog plovila su upravo kokpit i, naravno, prostor za sunčanje na pramcu iznad kabine. Odmah iza skiperske klupe počinje krmeni deo kokpita, onaj deo koji je namenjen za druženje i ručavanje. Tu je veliki sto i oko njega su raspoređene klupe. Ostale tri klupe su sklopive. Dve su ugrađene u bočne stranice, a treća je u sanduku na kom su montirana skiperska sedišta. Kada su klupe uvučene i kada se skloni sto, otvara se veliki otvoreni kokpit, što svakako odgovara ribolovcima.

Konstatovali smo da je ovo zapravo vrlo brzo plovilo, jer ima ukupno 500 konja. A to najbolje dolazi do izražaja kada pod rukom osetite ručicu gasa. Brod začas izglisira, i ne treba mu puno vremena da postigne punu brzinu. Iako je plovilo bez motora teško skoro dve i po tone upravljanje je vrlo lako, okretanje, ubrzanje je tačno onako kako biste i očekivali kod ovakvog plovila, što znači odlično.

Jeanneau Cap Camarat 9.0 WA specifikacije:

Dužina

9,12m

Širina

2,98m

Težina (kg)

2487

Maks. snaga

motora (Ks)

2x250

Kapacitet goriva (l)

2x200

Broj osoba

10

Broj ležaja

2+2

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

TOP 5: Inovacije u skijanju

Od ruksaka za lavine koji izvlači vazduh iz snega do par sklopivih skija, evo najnovijih, najboljih...

Hyundai Motor i Kia otkrivaju tehnologiju...

Hyundai Motor Company i Kia Corporation su predstavili 'Active Air Skirt' (AAS) tehnologiju koja minimalizuje aerodinamički...

Mammut Free 28 sa izdvojivim Airbag...

Ovaj ranac teži samo 1.5 kg i ima kapacitet od 28 litara, što ga čini idealnim...

TEST: Samsung Galaxy Fit3 – Fitnes...

Samsung ne proizvodi samo vrhunske pametne satove na Wear OS-u, već ima i pristupačne opcije, poput...

Najbolji skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Atomic Hawx Prime 100 ski cipela

Srednja veličina sa srednjim fleksom za muškarce sa srednjom građom. Kao rečenica iz marketinga možda zvuči...

Kombi koji se širi u dvosoban...

AC Future, koristeći inženjerski talenat i delove nabavljene iz Kine, želi da predstavi proširivi kamperski kombi...

Najbolje skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Salomon S/Pro 120 Ski čizme

Salomon S/Pro 120 je visoko performantna čizma namenjena zahtevnim skijašima na srednjem nivou do eksperta. Sa...

TOP 5: skija za stazu 2023-2024

Od oštrih, pravih „mašina“ za carving, do opuštenih krstarenja za početnike, odabrali smo najbolje skije za...