URWERK UR-105 Tantalum Hull označava kraj kolekcije 105

URWERK je vrlo, vrlo rano doneo radikalne odluke: odluke da ostane nezavisan po svaku cenu i ograniči svoj rast uprkos savetima koji su govorili suprotno bile su među najvažnijima. Kako bi nastavili da budu verni sebi, da ostanu URWERK, oni su pravili manje od 150 satova godišnje.

To znači da moraju nevoljno da „ubiju“ jednu kolekciju kako bi novoj podarili život.
Novi Tantalum Hull je najnovije izdanje modela UR-105 CT koje obeležava kraj kolekcije 105 sa stilom.

Predstavljamo model UR-105 TTH.

Tantal je vrlo poseban metal. Ime je dobio po Tantalu, jednom od loših momaka iz grčke mitologije. Tantal je dragocen, redak i često težak za mašinsku i završnu obradu. Model UR-110 od pre nekoliko godina napravljen je od tantala i bio je prvi takav primerak koji je umalo bio i poslednji. Tim je tražio od suosnivača kompanije da obeća da nikada više neće koristiti ovaj metal jer tantal „jede“ njihove CNC mašine. On ih uništava i skraćuje im životni vek tri puta.

UR-105 TTH je model ograničene serije od samo 12 primeraka. „Tantal je plemeniti metal koji je težak otprilike isto kao i platina i odlično izgleda na ručnom zglobu. Mašinski obraditi ga je prava noćna mora, ali njegova lepota je zato neuporediva. Tantal je jedan od metala za koji bih ja rekao da najviše opisuje kompaniju URWERK. On je tamne boje, skoro kao antracit, a ta nijansa predstavlja integralni deo estetskog potpisa brenda URWERK“, rekao je Feliks Baumgartner.

UR-105 TTH – gde „TTH“ označava Tantalum Hull – je prelep sat, supstancijalan i prijatan u ruci.

Njegovo prepoznatljivo osmougaono kućište ima duboke žljebove celom dužinom. Karakteriše ga mnoštvo uglova, geometričan je i simetričan, sa jakim uticajem Art Deco stila.

Model UR-105 TTH dolazi sa zaštitnom maskom kao svojevrsnim štitom koji čuva mehanizam. Tantal predstavlja savršeni štit od korozije, a otud i ime Tantalum Hull (trup od tantala). Aktiviranjem kliznog „jezička“ otvara se trup i otkriva mehanizam, uključujući satelitsku indikaciju sati postavljenu na skeletoniziranoj rotirajućoj platformi. Ona podržava četiri satelita koji označavaju sate, svaki od kojih prikazuje po tri brojke sati koje se redom rotiraju dužinom skale koja pokazuje minute, pružajući kako analogni tako i digitalni prikaz vremena.

Inidikacija rezerve snage i digitalni prikaz sekundi zaokružuju informacije koje su prikazane na brojčaniku. Digitalni prikaz sekundi u nizovima od po deset sekundi je zaista fenomenalan. Kako bi ga učinili što lakšim, disk koji prikazuje sekunde je napravljen koristeći proces LIGA fotolitografije a marker je skeletoniziran. Ukupna težina displeja sekundi je manja od 0,10 grama.

Pozadi dve turbine regulišu automatski sistem za navijanje ovog mehanizma, koji se preko male poluge lako može podešavati u skladu sa time koliko je korisnik aktivan.

U „FULL“ poziciji i najmanji pokret ručnog zgloba je dovoljan da se navije glavna opruga. U „STOP“ režimu automatski sistem za navijanje se deaktivira a UR-105 se navija ručno.

Treća, „RED“ međupozicija (skraćeno od REDUCED), reguliše navijanje kako bi se smanjila prekomerna tenzija i habanje.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde