Renault i Nissan u saradnji sa Uberom

Renault i Nissan odsada će blisko saradjivati sa Uberom kako bi njegovim vozačima u Evropi ponudili pristupačna električna vozila, posebno u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Holandiji i Portugalu.

Ovo je nastavak uspešnog pilot-projekta koji su pokrenuli Nissan i Uber u Velikoj Britaniji.

Uber postaje platforma za mobilnost bez emisija, a ove nedelje je povodom toga objavio vest o potpisivanju Memoranduma o razumevanju.

Očekuje se da će do 2025. 50% ukupnih kilometara koje će Uber preći u sedam evropskih glavnih gradova (Amsterdam, Berlin, Brisel, Lisabon, London, Madrid i Pariz) biti bez emisija.

To znači da će do 2021. vozači moći da odaberu automobil bez emisija u gradovima koji čine 80% Uberovog poslovanja na evropskom tržištu.

„Memorandum o razumevanju koji smo potpisali sa Uberom je potvrda naše sposobnosti da osvojimo nova tržišta i olakšamo profesionalnim vozačima energetsku tranziciju. Danas smo iskoristili svoju snažnu prednost: privlačnu ponudu električnih vozila koja doprinosi jačanju električne mobilnosti. Proteklih godina smo blisko sarađivali sa lokalnim vlastima kako bismo pronašli rešenja za sve veće izazove sa kojima se susreću gradovi: gradski saobraćaj, rast emisija CO2 i smanjena kvaliteta vazduha. Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju smo želeli da udružimo snage kako bismo ubrzali promenu” rekao je Gilles Normand, viši potpredsednik Odeljenja za električna vozila i usluge mobilnosti Grupe Renault.

Jordi Vila, potpredsednik odeljenja za prodaju i marketing Nissana Evrope, dodao je: „Nissan LEAF nas je u poslednjih desetak godina naučio da ljudi vole električnu vožnju i da će prelazak na električnu mobilnost pomoći vozačima da uštede novac i poboljšaju kvalitet vazduha u našim prestonicama. Saradnja sa Uberom u Velikoj Britaniji nam je pomogla da povećamo svest o važnosti prelaska na vozila bez emisija, a sada tu istu svest nastojimo da proširimo i na ostatak Evrope”.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde