Partnerstvo NBA i Microsofta

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i Microsoft Corp. najavili su novi višegodišnji savez koji će transformirati način na koji ljubitelji doživljavaju NBA.

Kao deo ove saradnje, Microsoft će postati zvanični partner za veštačku inteligenciju i zvanični cloud i laptop partner za NBA, žensku nacionalnu košarkašku asocijaciju (WNBA), NBA G ligu i USA basketball počevši od NBA sezone 2020-21.

Microsoft i NBA Digital – kojima zajednički upravljaju NBA i Turner Sports – stvoriće novu, inovativnu platformu za direktne korisnike na Microsoft Azure-u koja će koristiti mašinsko učenje i veštačku inteligenciju za isporuku personalizovanih igara sledeće generacije i drugih ponuda sadržaja, kao i integrisanje različitih NBA proizvoda i usluga iz čitavog njenog poslovanja.

Platforma će preispitati na koji način navijači sarađuju sa NBA sa svojih uređaja prilagođavanjem i lokalizovanjem iskustava za NBA globalnu bazu fanova, koja uključuje 1,8 milijardi pratilaca društvenih mreža na svim nalozima lige, tima i igrača.

Osim isporuke igara uživo i na zahtev preko Microsoft Azure-a, širok niz izvora podataka i opsežna istorijska video-arhiva NBA pojaviće se među fanovima kroz najsavremenije mašinsko učenje, kognitivne pretrage i napredna rešenja za analizu podataka.

Osim toga, ova platforma će omogućiti da NBA otkrije jedinstvene uvide i doda nove dimenzije u igru za fanove, trenere i televizijske stanice.

Kao deo partnerstva, Microsoft će od naredne sezone postati partner za NBA Draft Combine i pridruženi partner budućih krovnih događaja, uključujući NBA All-Star, MGM Resorts NBA Summer League i WNBA All-Star.

„Oduševljeni smo što smo postali zvanični partner NBA za veštačku inteligenciju“, rekla je Satya Nadella, generalni direktor Microsoft-a. „Zajedno ćemo fanove približiti igri i igračima koje vole novim personalizovanim iskustvima koje pokreće Microsoft Azure.“

„Ovo partnerstvo sa Microsoftom pomoći će nam da redefinišemo način na koji naši navijači doživljavaju NBA košarku“, rekao je Adam Silver, komesar NBA. „Naš cilj je da, kroz rad sa Microsoftom, stvorimo prilagođeni sadržaj koji omogućava fanovima – bilo da su u NBA areni ili gledaju utakmice ma gde u svetu – da se udube u sve aspekte igre i tako direktno sarađuju sa našim timovima i igračima“.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde