U kompaniji John Deere žele da podsete svet da su oni tehnološka kompanija

Možda se poljoprivreda vrti oko plugova i krava, ali ovi plugovi su pametniji od vašeg telefona.
Prehranjivanje čovečanstva je postalo sve efikasnije tokom zadnjih nekoliko decenija.

Kompanije kao što su John Deere moraju da koriste što više tehnologije kako bi pomogle poljoprivrednicima da dobiju što veći prinos na svojoj zemlji. To znači da svi oni koji imaju veze sa poljoprivredom prihvataju tehnologije pre većine ostalog stanovništva.
Na primer, John Deere slavi 25 godina od kako su počeli da koriste GPS tehnologiju.

Tokom prethodne dve decenije, oni su toliko unapredili svoj sistem da on sada ima preciznost od +/- 2,5 centimetara. Vaš telefon im preciznost sa odstupanjem od nekih tri metra. Potrebna im je takva preciznost da bi njihova vozila mogla da se kreću uzanim stazama između useva dok obavljaju svoj posao. Ako traktor skrene sa putanje nekoliko centimetara, on već uništava hranu.

Ova kompanija je u mogućnosti da pruži takvu preciznost zahvaljujući tome što ima više od 60 senzora na zemlji koji pomažu da se kalibriše GPS signal koji dolazi od satelita. Čak uzimaju u obzir i tektonska pomeranja. Ove informacije se potom šalju u John Deere vozila.

Kako bi predstavili svoju tehnologiju, predstavnici kompanije John Deere su ponudili ljudima vožnju u njihovom samovozećem traktoru. Koristeći GPS i kompjuterski vid, traktor se tako dobro držao svoje putanje da je to prosto neverovatno. U kabini modela 8370R se nalaze ekrani preko kojih se kontrolišu razni aspekti vozila, uključujući i pametne dodatke koje poljoprivrednik može da doda.

Ima i kameru, tako da vozač može da vidi šta sistem kompjuterskog vida vidi ispred sebe dok se samostalno kreće. Zaista impresivno.
Ovaj traktor je veoma pametan, a zato što je pametan, mi možemo da prehranimo sve veću populaciju.

Lako nam se dešava da previdimo ljude i mašine koji stavljaju hranu na naš sto, ali činjenica je da su ti ljudi možda i najveći štreberi među nama, i koriste tehnologiju da bi nas održali u životu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde