Litijum-jonska 18650 baterija NanoGraf postavila je novi rekord u energetskoj gustini

Kompanija NanoGraf Technologies iz Čikaga, koja tvrdi da je napravila cilindričnu 18650 litijum-jonsku bateriju sa najvećom energetskom gustinom na svetu, sada je objavila da je njihova baterija dostigla novi industrijski jubilej po pitanju energetske gustine od 810 Wh/L (4.0Ah kapacitet). Amper-sat (Ah) označava količinu električnog naboja u bateriji koji omogućava da 1 amper struje teče jedan sat.

Povećana stabilnost i visokoskalabilna priroda silicijum-anodne ćelije rešava probleme komercijalnih SiOx anoda prve generacije, i pokazala se kao spremna da zameni postojeće ćelije i proizvodne procese.

Silicijum-anodna baterija je vrsta litijum-jonske baterije kod koje je anoda zamenjena silicijumskim nanocevima ili silicijumskim premazom. Ideja da se silicijumske anode koriste u baterijama i dalje se podrobno testira. One imaju višestruke prednosti u odnosu na obične litijumske ili grafitne anode. Silicijum omogućava dug životni vek i veliki kapacitet za skladištenje energije, što kao rezultat ima bateriju sa značajno dužim životnim vekom.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde