993 Flat Six aparat za espresso

Najbolji početak dana je onaj koji se započne sa šoljicom kafe iz Porscheovog motora.

Bez obzira na vaše preferencije po pitanju jutarnje (ili večernje) kafe, mi smo skoro sigurni da će vam, kao ljubitelju Porschea, ovaj aparat za espresso, inspirisan Porscheovim šestocilindarskim bokser motorom iz modela 993, definitivno privući pažnju.

Porsche 993 je poslednji Porše model koji koristi motor sa vazdušnim hlađenjem, tačnije, to je poslednja generacija legendarnog sportskog 911 modela sa vazdušnim hlađenjem. Njegov 6-cilindarski bokser motor ima legendarni status iz više razloga, uključujući i moćni 3,8-litarski motor iz modela 993 Carrera RS koji je imao 296 konja.

Super Veloce, kompanija koja je specijalizovana za pravljenje aparata za espresso koji izgledaju kao automobilski motori, iskoristila je legendarni status ovog Porscheovog bokser motora i naravno, pretvorila ga je u aparat za espresso.

Ovaj aparat je napravljen po kalupu motora iz modela 993 GT2, koji kompanija smatra za jedan od najlepših 6-cilindarskih bokser motora ikada napravljenih.

Kao kontrast „odl school“ stilu ovog 6-cilindarskog bokser motora, Super Veloce aparat za espresso koristi moderne „mess-free“ kapsule za pravljenje kafe bez nereda, za razliku od redovnog načina na koji se pravi espresso.

Kapsule se ubacuju u zadnji deo „motora“, a šoljica kafe će vas sačekati na mestu gde bi se nalazilo kvačilo. Tako je jednostavno.

Kompanija Super Veloce će napraviti samo 993 primerka Porsche Flat Six aparata za espresso, ali će moći da se naruče iz celog sveta. Očekujemo u skorije vreme i 992 primerka 911-ice.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde