IWC predstavlja Pilot’s Watch Chronograph 41 sa crnim brojčanikom

Čuveni IWC hronograf dobio je maskirani crni brojčanik

Malo satova je tako lako prepoznatljivo kao IWC Pilot’s Watch. Čak i s drugog kraja prostorije, prepoznaćete čuveni oblik i dizajn svakog IWC Pilot’s Watch modela, bez obzira da li samo pokazuje vreme ili je hronograf ili pak model sa večnim kalendarom. Sa tako dugom i uspešnom istorijom kao i trajnom popularnošću, prirodni sled stvari nalaže da IWC diverzifikuje svoju Pilot’s Watch liniju.

Sa novim modelom Pilot’s Watch Chronograph veličine 41 mm koji je predstavljen 2021. godine došle su i neke male izmene po pitanju arhitekture kućišta. Smanjenje veličine značilo je i smanjenje debljine (sada 14,6 mm) kao i bolju vodootpornost (sa 60 m na 100 m). Ukupno gledano, i dalje ćete na prvi pogled prepoznati da se radi o Pilot’s Watch modelu kompanije IWC a kvalitet izrade je fenomenalan. Na brušeno kućište postavljena je polirana korona i safirno staklo napred i pozadi.

Najnovija iteracija modela IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 je prvobitno izbačena sa zelenim i plavim brojčanicima, ali ovoj kolekciji je nedostajao tajnoviti crni brojčanik, do danas. Crni brojčanik je prirodan izbor za svaki pilotski sat, naročito za jedan sa ovakvim statusom i istorijom. Dizajn brojčanika ostao je nepromenjen, sa rasporedom koji uključuje tri podbrojčanika i kontrastnim belim numeralima i markerima. Na desnoj strani brojčanika možete da pročitate koji je dan i datum. Kazaljke presvučene rodijumom premazane su solidnom količinom Super-LumiNova premaza, kao što se i očekuje od IWC satova, dok je mala sekundara ispunjena crvenim lakom.

„Motor“ koji pokreće ovaj novi model ostao je nepromenjen u odnosu na prethodne verzije. I dalje dobijate vlasnički IWC kalibar 69385, a to je automatski mehanizam sa sistemom navijanja sa zapinjačom. On radi na frekvenciji od 28.800 vibracija po času i ima autonomiju od 46 sati. Za više detalja o ovom mehanizmu, pogledajte video recenziju modela sa zelenim brojčanikom koja je okačena ranije.

IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 IW38111 dolazi sa crnom pilotskom narukvicom od teleće kože i ima maloprodajnu cenu od 8.300 evra, dok model sa referentnim brojem IW388113 dolazi sa narukvicom od nerđajućeg čelika sa pet linkova u redu i nešto većom cenom od 9.300 evra.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde