Debi BMW-a Serije 2 Gran Coupe za 2020. godinu

Mercedes i Audi prodaju kompaktne premijum limuzine već čitav niz godina, ali BMW im se tek sada pridružuje sa Serijom 2 Gran Coupe. Dobro, već postoji limuzina Serije 1, ali ona je dostupna na samo nekoliko tržišta.

Sudeći po posebnom šablonu na bubrežastoj maski hladnjaka, izgleda da se ovde radi o najjačoj verziji u GC porodici Serije 2 – modelu M235i.

BMW-ov zakasneli odgovor na modele CLA 35 i limuzinu S3 će pozajmiti dvolitarski turbo benzinski agregat od hot hečbek rođaka M135i, tako da možete da očekujete 302 konjske snage i 450 Nm obrtnog momenta.

Svima poznati xDrive sistem će biti deo standardne opreme, a isto važi i za osmostepeni automatski menjač.
Performanse bi trebalo da se poklapaju sa onima koje ima hečbek, pa se stoga očekuje ubrzanje od 0-100 km/h za 4,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Glavna atrakcija na ovom malom Gran Coupe modelu će biti elegantniji dizajn zadnjeg dela u odnosu na redovni hečbek sa petoro vrata, a na poslednjim „tizer“ snimcima možemo da vidimo široka štop svetla, spojler na poklopcu prtljažnika i otvore za vazduh na uglovima zadnjeg branika.

Padajuća linija krova jasno daje do znanja da je BMW namerava da otme klijentelu modelu CLA tako što će se držati recepta „kupefikovane“ limuzine.

BMW M235i će se prodavati pored slabijeg modela 228i sa 231 ks i 350 Nm, a oba modela će unutrašnjost kabine u suštini pozajmiti od Serije 1.

1 Komentar

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde