Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa sportskim performansama

Sea Ray Sundancer 320 kupe sa vanbrodskim motorom je zadivljujući zalivski i priobalski kruzer sa sportskim performansama, nekoliko boravišnih prostora i kapacitetom od četiri ležaja.

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea Ray 320 nećete pogrešiti. Sea Ray 320 Sundancer kupe sa vanbrodskim motorom je oba od navedenog i još više. Kupe verzija modela Sea Ray 320 Sundancer sa zatvorenim vetrobranskim staklom sa tri strane je odlično opremljena, pametno dizajnirana porodičnia varijanta kruzera za dnevne – vikend plovidbe i platforma za druženje sa porodicom ili prijateljima. Slično kao i standardni model sa otvorenim vetrobanskim staklom, Sea Ray 320 Sundancer kupe je dostupan sa MerCruiser benzinskim i dizel motorima u sklopu brodskog pogona, ili sa dva ili tri četvorotaktna Mercury vanbrodska motora – dakle imate mnogo snage na raspolaganju.

Automobilski „kupe“ se definiše kao sportski, potpuno zatvoren, sa tvrdim krovom i kosim zadnjim staklom. Sea Ray Sundancer kupe 320 je prilično blizu ovome, sa tvrdim krovom i punim staklom na prednjem delu kabine.

Krmena strana kokpita ipak nije zatvorena, a prostor je i dalje otvoren i prozračan. Puno vetrobransko staklo se prostire celom širinom i visinom prostora, čineći veoma siguran i zaštićen prostor kokpita.

Pristup napred se dobija pomoću panela sa šarkama pune visine na levoj strani. I na levoj i na desnoj strani kokpita nalaze se stakleni paneli pune visine, koji se zatvaraju na tri od četiri strane. Ovo omogućava tihu vožnju, ali ne gubite vidno polje.

Dizajn

Sea Ray inženjeri su jedni od prvih projektovali plovilo koje spaja dva broda u jednom- bowrider i sportski kruzer za maksimalnu zabavnu porodičnu plovidbu brodom. Duboko „V“ korito čini brod udobnim bilo gde u priobalju i daje mu određene sposobnosti u dubokim vodama dok je kokpit više dizajniran za druženja u vodama kraj obale.

Tvrdi krov

Na visini od 2,06 m iznad palube nalazi se tvrdi krov od fiberglasa sa zvučnicima, opciono platnenom tendom napred i tendom na izvlačenje pozadi koja natkriva celu garnituru za sedenje u kokpitu. Ambijentalno osvetljenje nalazi se ispod tvrdog krova. Postoji mogućnost da se sa ceradom koja ima “prozore” zatvori kokpit sa tri strane. Na krov može da se postavi radar, antena za radio stani- cu, tv, kamera…

Kvalitet izrade i završne obrade

Kada zakoračite na plovilo Sea Ray 320 Sundancer odmah ćete biti impresionirani prelepim, luksuznim vinilom i platnom kojim su tapacirana sedišta, opcionim podom od tikovine, maskom konzole koja je pokrivena staklom i oivičena kožom, kao i generalno kvalitetom izrade svih površina.

U kabini se ističe stolarija od furnira trešnjinog drveta, sto i stepenice od tikovine, kao i mekani vinil i tkanina na plafonu i zidovima.

Sea Ray Sundancer 320 je pravi višenamenski porodični brod koji kombinuje prostor za sedenje i odmaranje poput onog na gliseru i smeštajnim kapacitetom kabinskog kruzera, kao i sadržajima u kokpitu koje nude kruzeri za dnevne plovidbe.

Kabini se pristupa preko kliznih vrata sa leve strane upravljačke konzole. Kada se spustite niz tri stepenice od tikovine pred vama se otvara kabina sa velikom ugaonom garniturom u obliku slova „V“ u prednjem delu, sa sve udobnim naslonima, lepim bočnim prozorima i stolom od tikovine podesivim po visini. Spuštanjem stola i stavljanjem jastupa preko, prostor se lako transformiše u udoban ležaj za dve osobe. Frižider i mikrotalasna se nalaze levo od sedeće garniture. U zadnjem delu kabine se nalaze dva ležaja koja mogu da se spoje i sa dodatnim jastucima da se transformiše u ogroman bračni krevet. U kabini se nalazi odvojeno kupatilo sa stojećom visinom, labavoom sa ormarićem, wc soljom i ručnim tušem.

Boravak na otvorenom

Prostor za sedenje na pramcu je posebno udoban i sa visokom ogradom celom dužinom pramca, dovoljno bezbedna za uživanje tokom plovidbe.

Ljubitelji sunčanja će znati da cene tri ležaljke na prednjoj palubi sa podesivim naslonima za glavu, spustajuće rukohvate, držačima za čaše, stereo zvučnicima i opcionim stolom od tikovine.

Sidro je fino smešteno skroz napred, a na raspolaganju imate i električno vitlo sa daljinskim upravljačem kako biste mogli da podignete ili spustite sidro direktno sa pramca ili sa upravljačke konzole.

Sama upravljačka konzola je jednostavna, a funkcional- na sa crnom maskom panela i dva Simrad ekrana, muzikom, kao i dosta prostora za instrumente i prekidače.

Volan, ručica gasa i džojstik su na dohvat ruke, dok je duplo sedište za kapetana vrlo udobno i pruža dobar oslonac. Primarni prostor za okupljanje i druženje na modelu Sea Ray Sundancer 320 je krmeni kokpit. Tu se nalazi sedište okrenuto ka krmi, bar sa sudoperom, opciono sa roštiljem ili ravnom pločom i frižiderom sa desne strane. Ugaona garnitura u obliku slova „L“ i stolom od tikovine podesivim po visini se nalazi preko puta njega sa leve strane. Pomeranjem zadnjeg naslona ka vodi, spuštanjem stola i stavljanjem dodatnih jastuka na sto, dobija se ogroman prostor za ležanje i sunčanje.

Ponašanje na vodi

Sundancer iz mesta kreće poput duplo manjeg glisera i iznenađujuće agilno ubrzava. Ovaj brod će vas zavaliti u sedište, tako da morate upozoriti putnike da se drže kada brod krene da ubrzava.

Sa dva ili tri motora, aktivnim automatskim Mercury sist- emom za kontrolu flapsova i pilotiranjem uz pomoć džojstika, skiper ima potpunu kontrolu nad brodom i može sa lakoćom da podesi bočni, prednji i zadnji ugao nagiba plovila tokom plovidbe, kao i da lagano uplovi u marinu i bočno pristane uz dok, kako bi se putnici iskrcali.

Iako Sea Ray Sundancer postiže veliku brzinu i ima odlične performanse, ovaj brod nije sportski kruzer, a deo vezan za krstarenje odrađuje izuzetno dobro, nudeći meku, udobnu plovidbu i lagano upravljanje. Sea Ray 320 OB Sundancer u osnovnoj verziji dolazi sa dva četvorotaktna Mercury motora od po 350 ks, a opciono može da se poruči tri motora od po 250 ks. Što se tiče vanbrodskih motora, gubite deo platforme, ali dobijate mnogo više, manju potrošnju goriva, jeftinije održavanje, ogroman prostor u delu gde se nalazi motor u brodskoj varijanti, više se trimuju noge, povoljniji su motori…

Prednost kupe verzije je što možete da camperom zatvorite zadnji deo i da plovilo koristite i u ranoj i kasnoj sezoni, kao i u slučaju ako se desi nevreme i visoki talasi, voda ne može da uđe u kokpit.

Sundancer 320 OB kupe predstavlja odličan dodatak Sea Ray floti plovila i vrhunski sportski kruzer. Kvalitet izrade i pažnja posvećena detaljima koja je evidentna u modelu Sea Ray Sundancer stavljaju ovaj brod ispred većine konkurencije od mejnstrim brendova. Kada uz- mete u obzir odličan kvalitet izrade i završne obrade kao i performanse i raspored unutrašnjosti koji maksimizuje prostor, Sea Ray Sundancer 320 kupe sa vanbrodskim motorom je odlično plovilo za dnevna krstarenja i druženja uz sportsku plovidbu.

Sea Ray 320 Sundancer Coupe specifikacije:

Dužina

10,64m

Širina

3,23m

Težina (kg)

6310

Maks. snaga

motora (Ks)

3x250

Kapacitet goriva (l)

598

Broj osoba

10

Broj ležaja

4

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Mammut Free 28 sa izdvojivim Airbag...

Ovaj ranac teži samo 1.5 kg i ima kapacitet od 28 litara, što ga čini idealnim...

Najbolji skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Atomic Hawx Prime 100 ski cipela

Srednja veličina sa srednjim fleksom za muškarce sa srednjom građom. Kao rečenica iz marketinga možda zvuči...

Kombi koji se širi u dvosoban...

AC Future, koristeći inženjerski talenat i delove nabavljene iz Kine, želi da predstavi proširivi kamperski kombi...

Najbolje skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Salomon S/Pro 120 Ski čizme

Salomon S/Pro 120 je visoko performantna čizma namenjena zahtevnim skijašima na srednjem nivou do eksperta. Sa...

TOP 5: skija za stazu 2023-2024

Od oštrih, pravih „mašina“ za carving, do opuštenih krstarenja za početnike, odabrali smo najbolje skije za...

Elan Primetime 55+ FusionX skije

Nova serija Elan Primetime predstavlja jedinstvenu Amphibio tehnologiju sa posvećenim skijama za levu i desnu stranu....

Petzl Leopard LLF Crampon: Savršeni crampon...

Najlakši crampon u Petzl-ovoj ponudi dizajniran je za korišćenje na skijaškim i snowboard čizmama kao i...

IZVEŠTAJ: BOOT 2024 POZDRAVLJEN KAO USPEH

Nakon devet dana sajma boot Düsseldorf 2024, industrija plovidbe i vodenih sportova je dala pozitivnu ocenu...