Potpuno NOVA “Četvorka”

Kao što je na svetskoj premijeri i najavljeno, novi BMW Serije 4 Coupe stigao je u našu zemlju i uz sve preventivne mere zaštitite, BMW Srbija je predstavio svojim klijentima i predstavnicima medija najnoviji model svoje game.

Za visoki nivo komfora zaduzeno je novo oslanjanje, najsofisticiranije do sada.

Ono što prvo primećujemo je prednja maska koja, vertikalno postavljena, svojim izgledom neodoljivo podseća na klasične BMW modele iz 30’ godina prošlog veka.

BMW Serije 4 ima dobro poznatu kupe siluetu sa „velikim“ vratima i naglašenim zadnjim lukovima točkova, dok zadnji deo odlikuje novi izduženi izgled LED svetala sa svetlosnim vlaknima u obliku slova L.

Težište ovog modela je niže za 21 milimetar u odnosu na aktuelni BMW Serije 3, a raspon zadnjih točkova je veći za 23 milimetra.
Po prvi put u ovoj klasi vozila neki elementi su napravljeni od aluminijuma.

Kada je u pitanju enterijer modela BMW Serije 4 Coupe, čitav dizajn je standardno orjentisan ka vozaču, a moguće je poručiti BMW Live Cockpit Professional koji se sastoji od centralnog informacionog ekrana od 10,25 inča i instrument table veličine 12,3 inča.

Ovaj sistem koristi najnoviju generaciju BMW operacionog sistema 7.0. koji omogućava personalizovane prikaze na kontrolnom ekranu i instrument tabli, kao i korišćenje BMW inteligentnog ličnog asistenta.

Novi BMW Serije 4 Coupe poseduje najaktuelnije sisteme asistencije u vožnji, a poslednja generacija BMW Head-Up displeja nudi 70 odsto veću projekcijsku površinu.

Dodatno, inovativna 3D vizualizacija okoline pokazuje vozaču vozilo i njegovu okolinu, kao i aktivirane sisteme asistencije i funkcije koje nudi.

Model sa prezentacije je zapravo najjača serijska verzija modela – BMW M440i koji ima agregat zapremine 3 litra, 6 cilindara, isporučuje 374 KS, a ubrzanje do 100km/h postiže za 4.5 sekunde.

Tik uz njega na prezentaciji je bio i BMW 420d, popularni BMW dvolitarski dizel motor sa 190 KS koji do 100km/h stiže za 7.1 sekund.

Oba modela – i BMW 420d i BMW M440i imaju „mild hybrid“ tehnologiju, gde starter motor generator daje dodatnu snagu od 8 kW motoru sa unutrašnjim sagorevanjem.

Novim modelom Serije 4, BMW je jos jednom pokazao da je lider u segementu sportskih kupea i da nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde