URWERK UR-102 “Reloaded” ima brojčanik koji menja boju u zavisnosti od temperature okruženja

U čast umetničke scene u nastajanju a i 25. rođendana, nezavisni švajcarski proizvođač satova URWERK je udružio snage sa američkim savremenim umetnikom Kuperom Džakobijem kako bi kreirali unikatni sat zasnovan na legendarnom modelu UR-102. Ta nova kreacija zove se UR-102 „Reloaded“.

Kada se prvi put pojavio model UR-102, nije napravljeno mnogo primeraka, a ni ovaj neće biti lako nabaviti pošto je u pitanju unikatan primerak koji će ići na aukciju 10. decembra 2022. godine u okviru prve ikada TimeForArt prodaje koju organizuje Švajcarski institut savremene umetnosti u Njujorku. Ovaj sat će se prodati na aukciji pod pokroviteljstvom kompanije Philips.

UR-102 „Reloaded“ ima prepoznatljivi lutajući indikator sati ovog švajcarskog proizvođača, ali brojčanik je sada dekorisan sa mnogo više detalja, uključujući kratak tekst o nastanku brenda, sa sve datumom „10 APR 1997“ kada je sve počelo, i jasno obeleženim minutima.

Glavna atrakcija ovog unikatnog primerka su termohromni pigmenti koji su korišćeni u izradi. Ti pigmenti omogućavaju brojčaniku da menja boju kao reakciju na termalne varijacije. To znači da brojčanik menja boju u zavisnosti od temperature okruženja i vaše telesne temperature. To takođe podrazumeva izgled koji se stalno menja tokom dana i predstavlja pravu poslasticu za oči. Deluje skoro kao da je URWERK UR-102 X Cooper Jacoby iliti UR-102 „Reloaded“ preporođen za 21. vek.

Ovaj sat pokreće automatski mehanizam kalibar 2.02 sa 28.880 vpč, 25 dragulja i rezervom snage od 48 sati. Mehanizam je odrađen u saten završnoj obradi. Mehanizam je smešten u titanijumsko kućište prečnika 41 mm sa titanijumskim lugovima, dok je brojčanik zaštićen safirnim staklom.

UR-102 „Reloaded“ ima vodootpornost do 30 metara (3 ATM) i uparen je sa prelepom narukvicom od Baltimora tkanine sa kopčom od peskiranog titanijuma.

Cena sata se procenjuje na između 40.000-80.000$.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde