Maybach kao EQS

Mercedes-Maybach proširuje portfolio svojih proizvoda luksuznim, potpuno električnim SUV-om zasnovanim na modularnoj arhitekturi za električna vozila luskuzne klase.
Sa konceptom modela EQS, Mercedes-Maybach pruža jasan pregled prvog potpuno električnog serijskog modela za tradicionalni, luksuzni brend. SUV konceptno vozilo je bazirano na modularnoj arhitekturi za luksuzna električna vozila brenda Mercedes-Benz i prenosi ekskluzivnost brenda Maybach u budućnost bez izduvnih gasova.

Brend Mercedes-Maybach oduvek se zalagao za najsavremeniju tehnologiju, ručno izgrađenu preciznost i ekskluzivnost. Smatra se pionirom u definisanju luksuza, stila i statusa. Mercedes-Maybach je legenda koja stalno iznova prevazilazi sebe. Wilhelm and Karl Maybach su 1921. godine započeli proizvodnju automobila sa ciljem da stvore “najbolje od najboljih”.

“Mnogi naši Mercedes-Maybach kupci su digitalno povezani u velikoj meri i postavljaju najveće zahteve prema našim digitalnim rešenjima. Takođe očekuju da će se brend po njihovom izboru zalagati za održive vrednosti i preuzeti odgovornost za životnu sredinu. Koncept Mercedes-Maybach EQS ispunjava sve ove tačke i otelotvoruje sofisticirani luskuz na napredniji način: potpuno električni pogonski sklop ne samo da omogućava dosledno održivu mobilnost, već omogućava novi nivo smirenosti i opuštenosti putnicima,” kaže Britta Seeger, Članica Borda menadžementa kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovorna za Marketing & prodaju.

“Koncept Mercedes-Maybach EQS predstvalja transformaciju luskuznog brenda bogatog tradicijom u progresivniju, potpuno električnu budućnost. Kao i svaki Maybach, i ovaj koncpet se zalaže za sofisticirani luskuz u svim njegovim aspektima. Koncept predstavlja dokaz da se najsavremenija tehnologija električnog pogona i pionirski infortejnment sistem sa MBUX Hyperscreen-om savršeno kombinuju sa prepoznatljivom Maybachovom umetnošću i izuzetnom unutrašnjošću. Ova strastvena kombinacija pedantno usavršenih detalja stvara jedinstveno luksuzno iskustvo u automobilskoj industriji. Sa budućim serijskim, potpuno električnim SUV modelom, naše liderske aspiracije u segment vrhunskih proizvoda proširujemo i na oblast električne mobilnosti,” kaže Philipp Schiemer, Head of Top End Vehicle Group at Mercedes-Benz AG and Chairman of the Board of Management of Mercedes-AMG GmbH.

Gorden Wagener, Glavni dirketor dizajna Daimler Grupe: “Sa Mercedes-Maybach EQS konceptom, nakon 100 godina, transformišemo brend u električnu budućnost. Futuristični dizajn sastoji se od emotivne integracije površina i oblika. Prednji deo, sa progresivnom Maybach rešetkom, sledi princip integracije i dalje brendu potpuno novi igled. Zajedno sa novim aerodinamičnim SUV proporcijama, u potpunosti redefinišemo luksuzni SUV budućnosti.”

Još jedna ključna odlika je za Maybach prepoznatljiva dvobojnost u opsidijan crnoj metalik boji i cirkon crvenoj metalik boji sa finom hromiranom linijom koja predstavlja vizuelnu liniju razdvajanja.

Aerodinamički optimizovani bočni pragovi poseduju prilagođenu unutrašnjost sa Maybach amblemom. 24-inčni točkovi od lake legure – sa pet kratkih kraka i ravnim središnjim delom-kao i Maybach natpisi, naglašavaju ekskluzivni izgled potpuno električnog SUV-a.

Ununtrašnjost Mercedes-Maybach EQS-a jednako je emotivna i stilizovana kao i kada je u pitanju spoljašnjost – realizovana potpuno virtuelno. Karakter lounge-a obećava luksuzna putovanja na najvišem nivou. Prednja sedišta pokazuju paralelu sa Mercedes-Maybach S-Klasom. Prvoklasni zadnji odeljak sa dva obimna individualna sedišta – takođe inspirisana S-Klasom – kao i High-End Rear Seat Entertainment System garantuju najviši nivo udobnosti u unutrašnjosti.

Čini se da centralna konzola lebdi kao neprekidna traka od kokpita do zadnjih sedišta, stvarajući posebno lagan i elegantan utisak prostora sa dosta slobode kretanja. U kombinaciji sa mnogim indirektnim i direktnim ambijentalnim karakteristikama osvetljenja, utisak prostora i unutrašnjih komponenti deluje vizuelno lakše i takođe deluje kao da lebdi. Standardna vaza za cveće vas poziva da u enterijer Majbaha unesete sezonski prikladne cvetne ukrase, a samim tim i prirodu.

Na ekranu visoke rezolucije infotejnment sistema, u glavnom meniju postoji pločica EQ koja služi kao centralna pristupna tačka za određene ekrane i postavke. One uključuju punjenje, vreme polaska, protok energije i histogram potrošnje. Osim toga, navigacijom i režimima vožnje može se upravljati i putem medija ekrana. Navigacijske usluge i funkcije specifične za EQ takođe se nude zajedno sa Mercedes me connect sistemom.

Koncept Mercedes-Maibach EQS zasnovan je na modularnoj arhitekturi za električna vozila luksuzne klase brenda Mercedes-Benz.
Na ovoj osnovi će se pojaviti i drugi potpuno električni model, EQS SUV, koji će u serijsku proizvodnju krenuti 2022. godine, čak i pre Maybacha.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde