Ferrari SF90 Spider: Upoznajte najekstremniji kabriolet na svetu

Ferrari SF90 Stradale je predstavljen pre osamnaest meseci kao nova vrsta flegšip superautomobila.

Kao Ferrarijev prvi serijski plug-in hibrid, to je mašina koja može da se transformiše iz tihog ubice pri malim brzinama u besno čudovište kada ga u potpunosti razuzdate.

Sa skoro 1.000 KS i neverovatnim nivoom inžinjerstva i tehnologije koji su stavljeni vozaču na raspolaganje, to je automobil koji je toliko sposoban da cena od oko 400.000 funti skoro pa deluje kao odlična investicija.

A sada, baš na vreme za zimske čarolije, stigla nam je i kabriolet verzija.

Ista brzina i snaga, ali ovoga puta sa vetrom u kosi dok se vozate okolo tražeći kremu za sunčanje.

Sklopivi tvrdi krov se spušta za svega 14 sekundi, a onda Stradale postaje Spider.

Zadivljujući izgled koji predstavlja neku vrstu novog dizajnerskog pravca za brend iz Maranela je jednako dobar sa i bez krova.

Ispod haube se doduše nije puno toga promenilo u odnosu verziju Stradale, gde je 4-litarski centralno-postavljeni V8 motor uparen sa tri elektromotora sa kojima zajedno isporučuje zapanjujuće brojke.

Potrebno mu je samo dve i po sekunde da iz mesta ubrza do 100 km/h, a maksimalna brzina od 339,5 km/h je savršena za one koji imaju hronično nizak puls kao i prazan aerodrom pride.

Niko se ne pretvara da ga njegov električni pogon čini ekološkim ratnikom.

Primarna korist od električne energije ovde je u dobijanju veće brzine, a po tom pitanju SF90 Spider je u posebnoj kategoriji.

Očekivana cena je iznad 400.000 funti (~444.000 evra), a isporuke kreću sledećeg leta.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde