TEST: Huawei Y7 Prime – Jeftin, veliki telefon

Koketiranje s iPhone izgledom se ne može skrivati.

Šta očekivati od telefona iz bez malo najniže kategorije, u 2018?

Kako smo dočekali da su naši mezimci cenovno otišli u nebesa, ne treba se čuditi što je pola prosečne plate potrebno za osnovni model.

Prednost od velike konkurencije je što nema zabušavanja i zakidanja, već se pažljivo misli o svim (ključnim) parametrima. Ko štedi, taj ne vredi.

Huawei je u Y7 Prime stavio odgovarajući miks kako bi telefon mogao da „povuče“ kad zatreba i da izdrži još malo, ako je neophodno.

Odmah se primećuje tanka silueta i visoka figura, pa ako ste ciljali veliki ekran za malo para, ovo je jedna od prilika.
Prednost velikog ekrana se ogleda u mogućnosti da se površina raspodeli na dva dela, pa recimo na gornjem gledate Youtube video, a na donjem pretražujete internet ili čitate novine.

Naravno da uvek možete uposliti ceo ekran samo za jednu stvar. Šest inča je sasvim ok za gledanje filma ili da se prepustite mobilnim igrama.

Već u startu smo pomenuli da je ovo osnovni model, pa da vam skrenemo pažnju na neka ograničenja. Pre svega, kvalitet displeja je odgovarajuća ceni. Dobar je za konzumaciju u zatvorenom prostoru, sa primerenim osvetljenjem. Napolju na jakom i direktnom suncu je otežano čitanje.

Druga stvar koju smo primetili je spor prenos podataka preko WiFi mreže, kao i slabljenje signala ako se „sakrijete“ iza zida.

Na kraju još da dodamo da je zvuk sa pesama i videa koje smo puštali za koji decibel tiši nego što smo navikli. Audio priključak (3,5 mm) je prisutan, i slušanje muzike preko vaših slušalica je preporuka s naše strane.

Dobre osobine Y7 Prime su identifikacija vlasnika. Od savremenih načina tu su otiska prsta i identifikacija lica (s otvorenim očima). Oba su izuzetno brza i precizna, i Huawei je poznat po tome. Čak bi naznačili da je najprodavaniji kineski proizvođač telefona jedan od boljih po pitanju sigurnosti.

Kamera, nezaobilazna stavka telefona, je u cenovnom rangu telefona. U dobrim svetlosnim uslovima pravi prihvatljivo dobre fotografije, uključujući tu i prednju kameru.

Ako svetlo nije na nivou, kvalitet fotografija (drastično) opada. To neće biti fotke na koje ćete biti ponosni, već fotke koje će vam dati impuls ka memoriji u vašoj glavi i na neko (nadamo se lepo) sećanje.

Baterija izdržava jedan dan. Za godinu dana ćete se žaliti da vam kratko traje, a za godinu i po ćete je zameniti ili puniti svaki čas.

Tako je to s baterijama i treba biti svestan da je to deo koji se menja. Stoga ne budite lenji, već za minimum uloženog obezbedite sebi zadovoljavajući komfor u autonomiji.

Da li preporučujemo Y7 Prime? Zavisi koje su vam potrebe i koliko sredstava imate na raspolaganju.

Huawei Y7 Prime 2018

OS

Android 8.0 Oreo, EMUI 8.0

Čipset

Snapdragon 430; Adreno 505

Memorija

3/32 GB + mem. kartica (do 256 GB)

Kamera

13 Mpx / 1080@30fps i 2 Mpx / 1080@30fps; 8 Mpx / 1080@30fps

Ekrani

IPS LCD 5,99“, 1440x720 px, (269 dpi)

Povezivanje

LTE, WiFi n, BT 4.2, GPS, FM radio

Baterija

3000 mAh

Dimenzija

158 x 76,7 x 7,8 mm

Težina

155 g

Veličina ekrana,dosta memorije

Bled ekran,spora WiFi konekcija,tihi zvučnici

Cena: 22.999 RSD

Utisak sa testa

TECH
LIFESTYLE
CENA

Ukupni utisak

Huawei Y7 prime je za manje zahtevne korisnike, kojima je prioritet veliki ekran.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

CES 2023: Asus premijerno predstavlja laptopove sa 3D...

Stereoskopski 3D se nikada nije primio kod mejnstrim...

Najmanji i najvažniji – NOVA Toyota Yaris

Tokom dve decenije i tri generacije Yaris je...

Najbolje prave bežične slušalice u 2019. godini

Potpuno bežične bubice – poznatije kao prave (true)...

CES 2022: Najuzbudljiviji trendovi u svetu laptopova sa...

Proizvođači laptopova došli su „naoštreni“ na CES 2022,...

Podelite svoju priču – LUMIX G100

Panasonic s uzbuđenjem najavljuje najnoviji fotoaparat bez ogledala,...

CES 2021: D-Link senzor za vodu pazi da...

Sa lakoćom uočite curenje vode uz pomoć D-Link...

TEST: TAG Heuer Connected (2020) – Pravi...

TAG Heuer je pomerio granice pametnih satova kada...

Montblanc Summit 2+ luksuzni mobilni pametni sat sa...

Montblanc Summit 2+ je mobilni sat koji koristi...

Upoznajte gedžet koji želi da radite nešto što...

Da li biste možda želeli da slušate podkast...

Wave sistem koristi nosive uređaje za praćenje koji...

Iako ovi uređaji nikada neće moći da zamene...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Dynaudio Emit 50: Ričući div

Osnovana 1976. godine, Dynaudio je dobro poznata kompanija...

TEST: Samsung Tab Galaxy A9+ je najbolji kućni...

Samsung Tab Galaxy A9+ stiže kao osveženje ponude...

Casio slavi 30 godina BAPE-a sa G-Shock BAPE...

Ako ste kolekcionar G-Shock satova i veliki fan...

Xiaopeng HT Aero Land Air Carrier Concept je...

Kada je nekoj grupi putnika u kampu ometanje...

Novi BMW X2 premijerno predstavljen u Beogradu

Danas je svečano otkriven čaroban svet drugog generacija...

Xiaopeng HT Aero novi dizajn letećeg električnog automobila

Pre dve godine, kineski proizvođač električnih automobila Xiaopeng...

HondaJet Echelon Light Business Jet je jedan odlikovani...

Ako već niste čuli, HondaJet ima nekoliko novih...

5 Galaxy Tab S9 saveta za povećanje produktivnosti

Studentski život je zabavan, ali veoma intenzivan. To...

Hondin prvi vozački traktor sa elektro pogonom na...

Rastući troškovi radne snage, kao i nedostatak iste,...

RECARO x Porsche Gaming Pepita: Da li je...

Dakle, mislite da RECARO x Porsche Gaming stolica...
Huawei Y7 prime je za manje zahtevne korisnike, kojima je prioritet veliki ekran.TEST: Huawei Y7 Prime - Jeftin, veliki telefon
Šta očekivati od telefona iz bez malo najniže kategorije, u 2018? Kako smo dočekali da su naši mezimci cenovno otišli u nebesa, ne treba se čuditi što je pola prosečne plate potrebno za osnovni model. Prednost od velike konkurencije je što nema zabušavanja i zakidanja, već se pažljivo misli o svim (ključnim) parametrima. Ko štedi, taj ne vredi. Huawei je u Y7 Prime stavio odgovarajući miks kako bi telefon mogao da „povuče“ kad zatreba i da izdrži još malo, ako je neophodno. Odmah se primećuje tanka silueta i visoka figura, pa ako ste ciljali veliki ekran za malo para, ovo je jedna od prilika. Prednost velikog ekrana se ogleda u mogućnosti da se površina raspodeli na dva dela, pa recimo na gornjem gledate Youtube video, a na donjem pretražujete internet ili čitate novine. Naravno da uvek možete uposliti ceo ekran samo za jednu stvar. Šest inča je sasvim ok za gledanje filma ili da se prepustite mobilnim igrama. Već u startu smo pomenuli da je ovo osnovni model, pa da vam skrenemo pažnju na neka ograničenja. Pre svega, kvalitet displeja je odgovarajuća ceni. Dobar je za konzumaciju u zatvorenom prostoru, sa primerenim osvetljenjem. Napolju na jakom i direktnom suncu je otežano čitanje. Druga stvar koju smo primetili je spor prenos podataka preko WiFi mreže, kao i slabljenje signala ako se „sakrijete“ iza zida. Na kraju još da dodamo da je zvuk sa pesama i videa koje smo puštali za koji decibel tiši nego što smo navikli. Audio priključak (3,5 mm) je prisutan, i slušanje muzike preko vaših slušalica je preporuka s naše strane. Dobre osobine Y7 Prime su identifikacija vlasnika. Od savremenih načina tu su otiska prsta i identifikacija lica (s otvorenim očima). Oba su izuzetno brza i precizna, i Huawei je poznat po tome. Čak bi naznačili da je najprodavaniji kineski proizvođač telefona jedan od boljih po pitanju sigurnosti. Kamera, nezaobilazna stavka telefona, je u cenovnom rangu telefona. U dobrim svetlosnim uslovima pravi prihvatljivo dobre fotografije, uključujući tu i prednju kameru. Ako svetlo nije na nivou, kvalitet fotografija (drastično) opada. To neće biti fotke na koje ćete biti ponosni, već fotke koje će vam dati impuls ka memoriji u vašoj glavi i na neko (nadamo se lepo) sećanje. Baterija izdržava jedan dan. Za godinu dana ćete se žaliti da vam kratko traje, a za godinu i po ćete je zameniti ili puniti svaki čas. Tako je to s baterijama i treba biti svestan da je to deo koji se menja. Stoga ne budite lenji, već za minimum uloženog obezbedite sebi zadovoljavajući komfor u autonomiji. Da li preporučujemo Y7 Prime? Zavisi koje su vam potrebe i koliko sredstava imate na raspolaganju. Huawei Y7 Prime 2018

OS

Android 8.0 Oreo, EMUI 8.0

Čipset

Snapdragon 430; Adreno 505

Memorija

3/32 GB + mem. kartica (do 256 GB)

Kamera

13 Mpx / 1080@30fps i 2 Mpx / 1080@30fps; 8 Mpx / 1080@30fps

Ekrani

IPS LCD 5,99“, 1440x720 px, (269 dpi)

Povezivanje

LTE, WiFi n, BT 4.2, GPS, FM radio

Baterija

3000 mAh

Dimenzija

158 x 76,7 x 7,8 mm

Težina

155 g

Veličina ekrana,dosta memorije

Bled ekran,spora WiFi konekcija,tihi zvučnici

Cena: 22.999 RSD

Huawei Y7 prime je za manje zahtevne korisnike, kojima je prioritet veliki ekran.TEST: Huawei Y7 Prime - Jeftin, veliki telefon